Imatge d'arxiu d'una patrulla dels Mossos d'Esquadra

Manuel, el català que ha mort sol a casa i ha acabat mutilat pels seus propis gossos

Els veïns afirmen que la víctima feia «coses rares» però mai havia causat problemes

Fa poc més de 24 hores saltava la notícia que un home havia mort en estranyes condicions a la seva casa de Palau-Solità i Plegamans (Vallès Occidental). L’home va aparèixer amb els seus genitals amputats i rodejat d’excrements de gos.

Les primeres hipòtesis de la policia alertaven que podia tractar-se d’un homicidi, a més de destacar que el cadàver podria haver estat mogut del lloc i haver mort en una altra situació. Ara, l’autòpsia ha determinat definitivament com va passar Manuel els últims minuts de la seva vida.

L’home va morir ennuegat

Tal com informa ‘Crónica Global’, la víctima es deia Manuel B. I tenia 70 anys. Manuel vivia sol des que va morir la seva parella, Juan, d’una cirrosi fa més d’un any. Des de llavors compartia casa amb els seus dos gossos, un Yorkshire i un pastor català que sempre treia a passejar dos cops al dia.

Així, els Mossos i l’autòpsia del cadàver han determinat que Manuel B. va morir ennuegat i els seus gossos van menjar-li els genitals després d’unes hores sense menjar.

La víctima tenia addiccions i depressió

Els veïns de Manuel estaven atents per la seva salut, ja que estava jubilat i presentava addicció a l’alcohol i les drogues, pel que a vegades els veïns sentien com queia en sec a terra i ja havien hagut d’avisar a emergències per salvar-li la vida. En aquesta ocasió, però, els investigadors apunten que els veïns no van poder sentir-lo caure perquè va estar lluitant per la seva vida durant un segons o minuts, i en conseqüència va caure lentament i sense fer soroll.

‘Crónica Global’ ha aconseguit el testimoni d’alguns veïns de Manuel, qui asseguren que feia «coses rares» però sense ferir ningú. Un exemple que recorda un veí és que va reganyar-lo per deixar els excrements dels gossos al carrer i Manuel va respondre agafant els excrements amb les mans i posant-los a la seva butxaca. A més, a vegades ja havia acudit a Càritas per obtenir menjar i tenia depressió.

No va ser fins passades algunes hores de la seva mort quan els veïns van començar a trobar-lo a faltar. Sempre donava la bona nit i el bon dia a través de WhatsApp, i aquell dia no ho va fer.  L’últim cop que s’havia sabut d’ell va ser l’1 de gener, quan va felicitar les festes als seus contactes. Va morir poques hores després i no va ser trobat fins dos dies després, quan els veïns van alertar la policia que alguna cosa dolenta estava succeint en aquell pis del carrer Mossèn Cinto Verdaguer de Palau-Solità i Plegamans.