La mare del nadó trobat mort al Besòs va demanar ajuda per avortar a l'Ajuntament de l'Hospitalet

L’actual llei, reformada pel PP l’any 2015, determina que és imprescindible el consentiment dels pares per avortar amb menys de 18 anys

La mare del nadó que va ser tirat al Besòs va demanar ajuda a l'Ajuntament de l'Hospitalet per avortar. Segons ha avançat 'El Periódico' i ha pogut confirmar l'ACN, la noia de 16 anys va dirigir-se al punt de salut jove per demanar ajuda per avortar. Des del centre se la va informar que en tenir 16 anys necessitava el permís dels pares per interrompre l'embaràs, i tot i que se li va recomanar que expliqués el cas a un centre de salut, la noia no ho va fer.

Les menors necessiten consentiment dels pares per avortar

Amb l'actual llei orgànica de salut sexual i reproductiva i de la interrupció voluntària de l’embaràs, la del 2015 aprovada pel PP, és imprescindible el consentiment dels pares per avortar amb menys de 18 anys. D’aquesta manera van reformar la llei en la qual el PSOE havia establert l’any 2010 que en el cas de «les dones de 16 i 17 anys, el consentiment per interrompre voluntàriament l'embaràs correspon exclusivament a elles».

D’avant d’aquesta situació, la parella va decidir tenir el fill en secret i ni família ni professors van adonar-se en cap moment que la noia estava embarassada. Una gestació que, sent mentor, és considerada «de risc» i, a més a més, va dur a terme sense cap control sanitari, ocultant-la amb roba ampla i fingint haver engreixat per l’alimentació.

Va donar a llum clandestinament en una pensió

Així, els menors van informar-se sobre com assistir durant un part i la noia va donar a llum clandestinament en una habitació d’una pensió de l’Hospitalet que van llogar amb el seu DNI. A més, a casa va dir que passaria la nit amb una amiga per estudiar i van ocultar els possibles crits posant música amb un volum elevat.

L’endemà el pare va rentar en una bugaderia d’autoservei les tovalloles i llençols i van desplaçar-se en metro fins a Sant Adrià de Besòs on ella va anar a l’institut, convençuda que el noi donaria el nadó en adopció i sense saber que finalment l’acabaria llençant al riu.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari