Mor a Barcelona una jove de 19 anys que va prendre èxtasi enverinat a Palma de Mallorca

La droga li va provocar un xoc, va arribar a 43 graus de temperatura i va patir greus problemes hepàtics
Imatge de Milagros, la jove que ha mort després d'ingerir una pastilla d'èxtasi enverinada | Facebook

 

Milagros, una jove argentina de 19 anys que vivia des de feia set mesos a Palma de Mallorca, ha mort a causa d’haver ingerit una droga que, probablement, estava contaminada amb mata-rates. Aquesta substància va fer que la jove estigués hospitalitzada durant tres dies plens d’agonia, fins que els professionals mèdics van decidir traslladar-la a l’hospital de Barcelona. Allí van intentar salvar la seva vida, però no van poder fer-hi res. Finalment, Milagros va morir el passat dimecres.

 

Milagros era una jove de 19 anys que vivia a les Illes Balears. L’Argentina era el seu país d’origen però va decidir traslladar-se a Mallorca ja que hi havia diversos familiars seus que vivien allí abans de la seva arribada. D’aquesta manera, Milagros va aterrar juntament amb la seva germana a Mallorca fa set mesos.

 

Totes dues es van adaptar molt bé a la vida europea. Poc temps després d’arribar, Milagros va trobar una feina de socorrista en una de les platges més concorregudes de Mallorca.

 

Va ingerir la pastilla el diumenge a la tarda

Amb tot, el passat diumenge 14 de juliol se celebrava un festival de música, anomenat ‘Origin’. La jove tenia pensat assistir al concert, on actuava un dels seus cantants preferits a les 19 hores de la tarda. Una mica abans d’entrar, Milagros va prendre la decisió de comprar droga a fora del recinte. Va ser llavors quan, després d’ingerir la pastilla d'èxtasi contaminada, es va començar a trobar malament.

 

La seva temperatura va començar a pujar de manera desmesurada i els seus coneguts van decidir portar-la als serveis d’assistència mèdica del recinte. De seguida van veure que no es tractava d’un simple cop de calor i van decidir traslladar-la a l’hospital Son Espases. Allà li van aplicar les mesures comunes per tractar casos de sobredosis, però en veure que no millorava, van determinar que entre els components de la pastilla hi havia algun tipus de verí.

 

La jove va ser traslladada a Barcelona, on desgraciadament va morir | España Diario

 

El seu estat seguia empitjorant, i dimarts un avió-ambulància la va evacuar fins a l’Hospital Clínic de Barcelona. No van poder fer res per salvar-la. L’èxtasi li havia ocasionat gravíssims problemes hepàtics i havia arribat fins als 43 graus de temperatura. L’endemà moria.

 

 

Va acabar irreconeixible

La causa de la mort de Milagros va ser diagnosticada com a hipertèrmia. La pastilla amb verí va fer que es cremés per dins, la qual cosa va provocar una pujada de temperatura que va arribar als 43 graus. A més, arran dels dolors i les cremors que va sofrir Milagros, el seu rostre s'havia deteriorat fins a tal punt que els seus familiars la van reconèixer per un tatuatge que tenia al seu braç esquerre.

  

La família demana justícia: «Voldria saber qui li va vendre verí al meu bebè per a pegar-li un tir al cap», deia el pare, absolutament desconsolat. Afegia, a més, que «no li agradaven els 'boliches'», referint-se a llocs de festa.

 

També et pot interessar...