YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

La ministra de Sanitat confirma que el brot de listeriosi afecta a tot Espanya

La carn afectada per listèria va arribar també a Castella-la Manxa i Tenerife

La ministra de Sanitat ha confirmat que la listeriosi afecta a tot Espanya
La ministra de Sanitat ha confirmat que la listeriosi afecta a tot Espanya | EFE

ACTUALITZACIÓ 20/08/2019 13.40 HORES

Una dona de 90 anys ha perdut la vida com a conseqüència del brot de listeriosi a Sevilla. La víctima havia consumit la carn de la marca 'La mechá', i formava part del grup de pacients d'alt risc afectats per aquesta patologia. Més informació en aquest enllaç. 

Sanitat reconeix que hi ha l'alerta activada a tot l'Estat

Unes «quantitats mínimes» de la carn afectada pel bacteri listèria moncytogenes van arribar també a Castella-la Manxa i Tenerife, a més d'Andalusia, on es va distribuir la majoria, i a les comunitats de Madrid i Extremadura.

Així ho ha confirmat la ministra de Sanitat, Consum i Benestar Social en funcions, María Luisa Carcedo, en declaracions a la Cadena Ser, on ha precisat que, a més dels 80 casos d'intoxicació a Andalusia i les dues sospites d'avortament, s'ha confirmat un cas de listeriosis a Extremadura i hi ha altres quatre en estudi en aquesta comunitat i la possibilitat d'un altre a Madrid.

Hi havia programat un enviament a Catalunya

La ministra ha dit que en la llista de distribució del fabricant de Sevilla figurava un enviament a Catalunya, però que no obstant això, no va arribar a aquesta comunitat autònoma.

Carn entatxonada de la marca 'La Mechá'
Carn entatxonada de la marca 'La Mechá' | La Mechá

 

Carcedo ha assegurat que des del passat dia 16 està activa a tota Espanya l'alerta de la xarxa de vigilància alimentària, cosa que es va comunicar a totes les comunitats autònomes perquè localitzessin el producte i es retirés, i també la xarxa d'alerta sanitària de vigilància epidemiològica per a identificar els casos que afecten la salut humana.

La titular de Sanitat ha deixat clar que tots els lots de la carn entatxonada de la marca 'La Mechá' fabricats des de maig estan immobilitzats, i ha incidit que ara del que es tracta és de detenir el brot, tractar les malalties i després veure on es va produir la fallada. Carcedo ha insistit que amb aquest bacteri només es pot contagiar de forma oral, per la ingesta de l'aliment i no de persona a persona.

També et pot interessar...


Comentaris
Alicia
Tendriamos q consumir menos carne
Montserrat yo
Yo creía que todas las carnes, pescado que van directamente para vender al público, primero pasaba por Sanidad, tanto en carne como pescado y por lo que veo o mejor dicho por Sanidad no ha pasado, como a veces están diciendo que esta carne la han devuelto por no ser comestible, pues como la han analizado por dejar que se ponga en la venta, me gustaría que la Ministra de Sanidad diera una explicación, gracias

envia el comentari