EN DIRECTE

🚨 Tots els talls de carretera a Barcelona i Catalunya

MINUT A MINUT

🔴 La vaga general en directe

Moha, un dels líders del grup que va violar la menor de 17 anys a Manresa

Un dels veïns del bloc de pisos on va tenir lloc l'agressió ha revelat la identitat del principal agressor
L'indret on va tenir lloc la violació de la menor el passat diumenge estava ple de brutícia i desordre | Cedida

 

El passat diumenge, 14 de juliol, quatre joves van violar presumptament una menor de 17 anys a Manresa. L'Ajuntament del municipi ha decidit tapiar el pis on es va produir l'agressió sexual, situat al carrer d'Aiguader de la capital del Bages, que estava en unes condicions terribles i insalubres —brutícia, desordre, i, fins i tot, taques de sang. Paral·lelament, el jutjat d'instrucció número 7 de Manresa ha dictat sentència: presó provisional per als quatre implicats, que, per motius judicials, se n'ha protegit la seva identitat.

  

Tot i que són majors d'edat i, per tant, els mitjans poden difondre fins a cert punt imatges dels agressors, fer-ho podria tergiversar i dificultar el transcurs de la investigació i del procés judicial, ja que els advocats dels implicats podrien al·legar que la víctima els va reconèixer després de veure les seves fotografies. Paral·lelament, es tracta d'un dret constitucional de la privacitat.

 

Ara bé, tal com relata 'El Español', un veí de l'edifici creu saber qui és un d'ells: «Si no m'equivoco, es tracta de Moha, un noi guapo i fort». Segons el mitjà, el jove va ser qui va convèncer la víctima d'anar al seu pis i va participar activament en la violació. Aquest es va guanyar un lloc entre l'extens grup que ocupava l'habitatge, convertint-se en un dels més problemàtics i temuts.

 

El barri de Les Escodines era un dels barris més rics del municipi abans de la crisi immobiliària | Cedida

 

Les Escodines, el barri que ha empitjorat per culpa de la crisi immobiliària 

El barri de Les Escodines de Manresa fou un dels més rics del municipi —proper a l'Ajuntament i als carrers comercials—, «el millor de Manresa», tal com relata una veïna al mitjà esmentat. Ara, els que encara hi habiten, alguns des de fa més de 60 anys, lamenten en què s'ha convertit.

 

El declivi va succeir quan els vilatans van començar a envellir i els fills d'aquests van heretar els pisos del barri, que suposaven un cost elevat de manteniment i, sovint, de restauració; finalment, durant la crisi immobiliària, els habitants de Les Escodines van haver de vendre els apartaments per un preu molt més baix de què costaven. Així mateix, actualment, més d'un centenar estan buits o freqüentats per okupes.

 

Malauradament, els immigrants que conviuen al municipi han sigut testimonis i víctimes d'episodis racistes després que sortissin a la llum les dues violacions de Manresa. Diverses entitats adherides al consistori reclamen que no es vinculin les violacions amb les nacionalitats: «La Manada de Pamplona eren sevillans», recorden. Paral·lelament, els veïns declaren que els agressors han donat una mala imatge de la resta de marroquins, que ara temen ser rebutjats. 

 

També et pot interessar... 

🔴 Ara pots rebre els avisos del tall de carreteres al teu correu. Fes clic aquí!

Comentaris
Anna
No tots els marroquins son iguals i no es pot estigmatizar mai. Si cal dir pero que es un col·lectiu molt problemàtic en general sobretot els que venen aqui a buscarse la vida, que intenten aprofitar-se al maxim de tot i de tothom, robant i crwant inseguretat, es menjen totes les ajudes i quan tenen diners sels gasten en conptes de amb el pais compranse cotxes de luxe o enviantlos al seu pais. No els agrada treballar pero els agrada viure molt be,....amb rl que saprofiten de tots els recursos materials i naturals sense tenir consciència del malgast innecessari que fan de tot...pero com q paga l'administració....últimament són molts els que venen,amb el que no es solen adapatar perque son tans que no els fa falta i la majoria a hores d'ara encara tracten a la dona de tal manera que deixa molt que desitjar.se que no tothom.es aixi i conec molts magrebins...pero ultimament puc entenfre perfectament que la gent comensi a estigmatizar i es que la majoria venen aqui i no respecten res. Oer mi que els diners que ens gastem amb ells els enviin al marroc i que no deixin pasar a ningu mes...i els que puguin que els tornin ja que per molts aquet pais es una merda...ja que no el respecten i no si volen acostumbrar. Lalcaldesa es una inepta i els recursos destinats aquest colectiu també....dp de tot el que em fet per ells i es queixen de q som racistes...i ells q fan per nosaltres a part de estar destruint el nostre pais a punta de robatoris i violacions....comenco a pensar que cal ser mes ordenat...no cal ser racista i que cadascu es quedi on toca sino sap viure en harmonia amb perdones diferents jo quan avig al seu pais me de tapar i me d'acostumar per un temps a la seva forma de ser, pensar i viure...a ells no ells poden venir aqui i acabar amb tot. Bravo
Francesc
Es pot dir més alt però no més clar la Anna ho resumeix perfectament al seu comentari totalment d'acord.