Mor Marley, el gos que va ajudar a trobar Diana Quer i el petit Gabriel

L'animal estava especialitzat en la detecció de restes biològiques, i era l'únic en tot l'Estat que podia ensumar sang de més de 30 anys
Mor Marley, el gos que va ajudar a trobar Diana Quer i el petit Gabriel | EFE

 

La Guàrdia Civil plora avui la mort d'un dels millors gossos policia de l'Estat espanyol; el Marley, el gos que va ser clau per localitzar Diana Quer, Laura Luelmo o Gabriel Cruz. L'animal, ensinistrat per trobar cadàvers, ha patit una aturada cardíaca a l'edat de quatre anys.

 

Els agents que havien treballat amb ell, explicaven que tenia el millor olfacte del món, i era capaç de localitzar restes de sang fins i tot després que els criminals haguessin netejat l'escena del crim amb lleixiu, sosa o aiguarràs.

 

Un olfacte imprescindible

L'olfacte de Marley serà trobat a faltar al cos policial espanyol, ja que va ser de gran ajuda en casos molt complicats i mediàtics; imprescindible per delatar l'assasí de Laura Huelmo, Romina, el del petit Gabriel, el de Dana Leonte, o el del conseller de Llanes; o per trobar el cos sense vida de Diana Quer.

 

El gos de la Guàrdia Civil treballava disciplinadament en jornades de 12, 18 i 30 hores, sense corretja i convivint amb una malaltia genètica, que finalment li ha provocat la mort.

 

El seu company humà, en Juanma, ha estat el primer a lamentar la mort del seu estimat company a través de les xarxes socials. Una pèrdua que ha commogut tot el cos, i que lamentablement es notarà en les noves investigacions. La seva última col·laboració ha estat en un calendari solidari, un final noble per al millor agent de quatre potes de la Guàrdia Civil.

 

També et pot interessar...