Mor Naira, la nena de 10 anys que necessitava un trasplantament de medul·la per combatre la leucèmia

Aquest mes de juliol la seva situació va empitjorar

El passat 9 de juliol, la Creu Roja Langreo feia pública la recerca d'un donant de medul·la per a Naira, la nena de 10 anys que lluitava per superar la malaltia que li havien diagnosticat fa poques setmanes, leucèmia.  Finalment, la petita va morir al centre hospitalari després que la seva situació empitjorés notablement.

La petita, nascuda a Cieño, Astúries, va néixer patint  una anèmia hemolítica autoimmune.  Tot i la seva curta edat Naira va haver de visitar constantment l'hospital per aquesta malaltia fins que a principis de juliol la situació va empitjorar i la menor va passar a dependre d'un donant compatible per poder combatre la leucèmia que li acabaven de diagnosticar. 

«Avui ets lliure, no hi ha dolor»

La tutora legal de la petita de 10 anys, Rosa Rodero, donava a conèixer la trista notícia a través de les xarxes socials on s'acomiadava de Naira: «Vola nena meva. Mai et deixaré. Avui ets lliure, no hi ha dolor. Salta, corre, que res ni ningú t'aturi. T'estimem, et vam estimar i t'estimarem».

Rodero també va ser l'encarregada d'anunciar, ara fa unes setmanes, que la menor estava «molt malalta» i que la seva esperança era «aconseguir una medul·la». És per això que demanava «a tots aquells que puguin que es facin una anàlisi de sang perquè poden ser de molta ajuda». Malauradament el donant no va arribar a temps. 

També et pot interessar...