Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Mor ofegat un home de 82 anys a la platja de Blanes

Mor ofegat un turista a la Costa Brava

Els fets han passat a la platja de S'Abanell, a Blanes, vora les nou del matí, quan el servei de vigilància no estava activat

Nova víctima mortal a les platges catalanes, la setzena des que va començar la campanya el passat 15 de juny. Per tant, en són diverses més, ja que uns dies abans que comencés la campanya van morir consecutivament diverses persones a la platja. Aquest divendres 27 d'agost al matí la víctima ha estat un turista alemany de 82 anys que ha mort ofegat a la platja de s'Abanell, a Blanes, a la comarca de la Selva

Els fets han passat vora les nou del matí, quan el servei de vigilància de què disposa la platja no estava activat. Tanmateix, s'han desplaçat fins la platja efectius del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), que han intentat reanimar l'home, encara que no han pogut fer res per tal de salvar-li la vida. Les condicions de la mar eren bones, hi onejava la bandera verda.

Una trucada al 112 ha alertat de la presència de l'home, inconscient, a l'aigua

L'avís, en concret, s'ha rebut al telèfon 112 a les 8.56 hores del matí. L'ha donat una persona que ha alertat de la presència de la víctima en estat inconscient a l'aigua. Quan han arribat els serveis d'emergència, l'home es trobava en estat inconscient a la sorra i se li han fet les maniobres de reanimació cardiopulmonar. Del SEM, s'han desplaçat dues unitats, i també s'han activat efectius de la Guàrdia Civil i de la Policia Local. 

Protecció Civil recorda que cal tenir compte a la platja

Protecció Civil recorda, per fer front a les morts causades per ofegaments, que cal avisar amb urgència els serveis de socorrisme o el telèfon 112 en cas d'observar alguna persona amb dificultats per sortir de l'aigua o que es trobi malament. En el bany, tal com recorda el servei, cal tenir present sempre les condicions i limitacions físiques i evitar sobreesforços que dificultin la sortida de l'aigua i posin les persones en risc.

Les últimes morts per ofegament a les platges catalanes s'han produït aquest mateix mes d'agost, fa uns pocs dies, de fet. L'última va ser a Salou, al Tarragonès, on un home de 62 anys va morir després de caure en entrar a l'aigua i quedar inconscient. Persones que eren per la zona i posteriorment els serveis del SEM li van realitzar maniobres de reanimació, que van ser infructuoses. Uns dies abans, a la platja de Riells de l'Escala, va morir un altre home de 72 anys.