rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

VOTA A L'ENQUESTA

Quin partit triaràs el 28-A?

Els narcopisos arriben a la Mina

Els Mossos han desmantellat un punt de venda i de consum «molt actiu» com els que proliferen al centre de Barcelona | El problema de la droga porta anys instal·lat en aquest barri de Sant Adrià però no s'hi havien localitzat narcopisos fins ara
Imatge de l'interior del narcopis de la Mina desmantellat pels Mossos. | CatalunyaDiari.cat

 

Els narcopisos ja no són denominació d'origen de Ciutat Vella i dels carrers del Raval i del Gòtic. Els Mossos d'Esquadra van desmantellar la setmana passada, el dimarts 24 de juliol, un narcopis «molt actiu» al barri de la Mina de Sant Adrià de Besòs. L'operatiu dels Mossos, liderat per la Unitat d'Investigació de Badalona i que va comptar amb la col·laboració de l'ARRO i la Unitat Canina, va permetre detenir a dos homes, un de nacionalitat espanyola i l'altre marroquina, i veïns de Sant Adrià del Besòs, per delictes de tràfic de drogues i defraudació de fluid elèctric.

 

Un pis on entrava i sortia molta gent

La investigació es va iniciar quan els agents van saber que en un domicili del barri de la Mina s'hi havia instal·lat un punt de venda de substàncies estupefaents, presumptament cocaïna i heroïna. Les gestions que van efectuar els investigadors van corroborar aquests fets i segons la policia es va constatar que pis rebia un volum important de visites durant el dia. A banda, estaven connectats de manera fraudulenta, precària i perillosa a la xarxa del carrer, que suposava un greu risc per a aquesta finca.

 

A l'interior del pis, on es venia i consumia droga, s'hi han trobat restes de xeringues. | CatalunyaDiari.cat

 

Els investigadors, quan van tenir prou indicis que el pis s'havia convertit en un punt de venda i de consum de droga, van demanar al Jutjat d'Instrucció en funcions de guàrdia de Badalona una autorització per fer una entrada i escorcoll. Els agents van fer l'entrada el matí del 24 de juliol amb el suport de l'Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) i de la Unitat Canina. Durant l'accés al pis, un dels homes que hi havia dins va llençar una bossa al pati de llums de l'edifici. Un cop recuperada la bossa contenia 15 paperines presumptament de cocaïna preparades per a la seva venda.

 

Narcopisos un problema que s'expandeix

A l'interior del narcopis els Mossos van trobar cocaïna i heroïna en roca, droga fraccionada per la seva venda al detall i 350 euros fraccionats en monedes i bitllets. La distribució del pis havia estat modificada i el pis era ple de xeringues usades per les persones que consumien les substàncies allà mateix. Els narcopisos són espais que els narcos ocupen per tal de poder vendre la droga però també permeten als consumidors que es quedin a l'interior per consumir la droga que han acabat de comprar. Qui controla aquests punts de venda i de consum són membres de la banda de narcotraficants, però gent d'una escala molt inferior. Molts cops, reben, per 

 

Segons fonts de la investigació, no es tracta d'un fet habitual com al Raval, si bé ningú amaga que el problema de la droga, amb la inseguretat que genera, fa anys que està instal·lat en aquest barri de la perifèria de Barcelona.

 

Els detinguts, en llibertat

Els dos detinguts van passar a disposició judicial i van quedar en llibertat provisional sense fiança per ordre del Jutjat de Guàrdia de Badalona, segons ha comunicat el cos de Mossos d'Esquadra en una nota de premsa.