Trets i ganivetades al centre de Barcelona en una baralla per drogues

Els Mossos van trobar baines de bala, però s'ha pogut confirmar que eren d'una arma detonadora. Hi ha tres ferits per arma blanca i encara no s'ha detingut ningú.

Els Mossos d'Esquadra investiguen un incident que s'ha produït a les 10 d'aquesta nit, divendres 27 de juliol, al centre de Barcelona, a la cantonada entre els carrers de Sant Pere Mitjà i carrer d'Argenter, al Born. La policia catalana va rebre l'avís d'un enfrontament entre diverses persones. Els testimonis van alertar que hi havia diversos ferits, persones amb armes blanques i que s'havien sentit trets de bala.

Els ferits van dir que els havien disparat

Quan les patrulles dels Mossos d'Esquadra van arribar al lloc dels fets no van trobar a les persones que havien participat en la baralla; havien marxat de la zona. La policia sí que va poder identificar a tres persones, amb ferides d'arma blanca, que van ser traslladades a un centre sanitari.  Ells mateixos van explicar que també creien que els atacats els havien disparat amb una arma de foc.

Amb aquesta informació, agents de la unitat d'investigació dels Mossos d'Esquadra van resseguir la zona dels fets per si es trobaven restes d'aquests trets que els homes ferits van explicar a la policia. Al lloc dels fets s'han trobat baines de bala i els testimonis que els Mossos han pogut interrogar han explicat que han sentit dos trets. Un cop analitzades les restes de bala trobades, la policia ha confirmat a CatalunyaDiari.cat que es tracta de trets realitzats amb una pistola detonadora, és a dir, que no projecta cap mena de projectil i que per tant, es descarten els ferits per arma de foc. Alguns criminals fan servir aquest tipus d'armes per exhibir-les en els seus assalts i atemorir a les seves víctimes.

Una baralla per drogues relacionat amb un pis ocupat

Tot i que encara ha d'avançar la investigació, les primeres informacions apunten que darrere d'aquesta nova baralla a ganivetades al centre de Barcelona hi ha un tema de drogues.  L'enfrontament va iniciar-se a l'exterior d'un pis ocupat, tot i que segons fonts policials, no és considerat un narcopis.  La Unitat d'Investigació de Ciutat Vella ha assumit la investigació i ara per ara no s'han fet detencions. El districte de Ciutat Vella, i els barris que en formen part, el Born, el Gòtic i el Raval, s'han convertit en la zona zero de la inseguretat de la capital catalana.