Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

La normativa de vestuari de Burguer King atempta contra els drets fonamentals

Inspecció de Treball ha donat la raó a CCOO, que denunciava les condicions d'imatge de l'empresa

La normativa de vestuari de Burguer King atempta contra els drets fonamentals | Cedida

 

El sindicat Comissions Obreres venç contra Burguer King i la seva política d'imatge i vestuari. Inspecció de Treball de Catalunya ha donat la raó a CCOO que denunciaven que la normativa «atemptava contra la dignitat dels treballadors».

I és que l'empresa de menjar ràpid té una política de vestimenta estricta que prohibeix que els treballadors puguin portar barba, bigoti o patilles, en defensa de la higiene. A més, estableix que els homes portin corbata i les dones, un llaç al cabell, sense possibilitat d'intercanviar-se els complements. Aquestes normes suposen una limitació del dret d'imatge i una infracció als «principi de la no discriminació per raó de sexe».

Burguer King
CCOO va denunciar la situació a Inspecció de Treball davant la negativa de Burguer King | Europa Press

CCOO va denunciar la situació a Inspecció de Treball

El sindicat va demanar amb anterioritat a l'empresa de menjar ràpid que modifiqués la normativa, però com que es va negar, va denunciar la situació a Inspecció de Treball. Aquest organisme ha conclòs que el fet de prohibir als treballadors portar barba o bigoti «atempta contra el dret de la pròpia imatge» i que es pot garantir la higiene alimentària amb mesures com els protectors de barba.

L'altre aspecte criticat pel sindicat i per Inspecció de Treball són els complements que no es podien intercanviar, la corbata i el llaç al cabell, que eren obligatoris per homes i dones, respectivament. Segons l'organisme  es tracta d'una normativa contrària al principi de no discriminació per sexes i que no té una justificació objectiva.

El sindicat espera que la mesura s'extrapoli a altres empreses del sector

CCOO valora la resolució com un avenç i espera que «d'ara endavant es corregeixi tota discriminació existent a la companyia». A més, exposa que els arguments d'Inspecció de Treball es poden extrapolar a altres empreses del sector de la restauració, on també es donen aquestes «situacions discriminatòries» i en què «es treballa en condicions molt inacceptables».

També et pot interessar...