Primer pla d'un sismògraf

Un nou terratrèmol sacseja Catalunya: el segon en tres dies

Aquesta vegada, el sisme s'ha registrat a la comarca de l'Alt Urgell

Nou terratrèmol registrat a Catalunya. Segons acaba de fer públic l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, un sisme de magnitud 3,6 a l'escala de Richter ha sacsejat fa poca estona la comarca de l'Alt Urgell. És el segon terratrèmol que es registra en pocs dies a Catalunya, després que el passat divendres s'activés en prealerta el SISMICAT per un altre sisme, aquesta vegada registrat a la zona de Setcases, a la comarca del Ripollès.

El terratrèmol s'ha produït a prop de la frontera entre Catalunya i Andorra

Els fets han tingut lloc molt a prop de la frontera entre Catalunya i Andorra —concretament entre les poblacions d’Alins, Farrera, Ordino i Andorra la Vella—, i s'han detectat a les 10:23:14 del matí.

Fins al moment no s'ha fet públic que s'hagi produït cap classe de dany personal o material, si bé el terratrèmol s'ha pogut sentir i percebre àmpliament al voltant de la zona de l'epicentre del sisme. En aquest sentit cal destacar que, segons les primeres informacions, l'epicentre es situaria a prop del nucli d'Os de Civís, que pertany al municipi de les Valls de Valira, a la comarca mencionada anteriorment.

Des de Protecció Civil, a més, han llançat una enquesta dirigida a aquelles persones que hagin pogut sentir el terratrèmol, i han informat que l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya ha rebut fins a 57 enquestes de persones de la zona. En aquest sentit, també han fet saber que el 112 ha rebut una trucada des de Farrera, un poble localitzat a la comarca del Pallars Sobirà.

Segons Protecció Civil, no s'han registrat danys personals ni materials fins al moment 

I és que, tal com ha fet públic el cos d'emergències català, el sisme ha estat percebut en diverses comarques de Catalunya, com és el cas de l'Alt Urgell, el Pallars Sobirà i l'Alta Ribagorça. Afortunadament, han confirmat que de moment no hi ha constància de danys personals ni materials.

Protecció Civil ha aprofitat el seu compte de Twitter per compartir una guia que pretén informar els ciutadans sobre com s'ha d'actuar en cas de sentir un terratrèmol de gran magnitud.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.