ÚLTIMA HORA

🚨 Espanya suma gairebé 20.000 nous contagis i 401 defuncions més per coronavirus

Una segona marca de carn entatxonada dona positiu en listèria a Andalusia

Han clausurat cautelarment la fàbrica ‘Sabores de Paterna’ de Cadis

La carn entatxonada de ‘Sabores de Paterna’ ha donat positiu en listeria
La carn entatxonada de ‘Sabores de Paterna’ ha donat positiu en listèria | Sabores de Paterna

Nova alerta nacional per listèria. La Junta d’Andalusia ha informat que ha detectat aquest bacteri en una altra marca de carn entatxonada a Cadis. Concretament, s’ha decretat el tancament cautelar de la fàbrica ‘Sabores de Paterna’ que hauria distribuït els seus productes a Huelva Màlaga i Madrid.

Alerta per nova carn entatxonada contaminada de listèria

Així ho ha anunciat Jesús García, conseller de Salut d'Andalusia, qui ha decretat una nova alerta sanitària per la presència de listèria en una altra marca de carn entatxonada. Com a mesura cautelar la fàbrica ha cancel·lat tota la seva producció i ha ordenat la retirada dels seus productes del mercat. Actualment les autoritats s'encarreguen d'alertar els proveïdors de Cadis, Huelva, Màlaga i Madrid, províncies on hauria estat distribuït el producte contaminat.

Per altra banda, el Departament de Salut té constància de sis nous casos sospitosos de listèria a Catalunya que estarien relacionats amb el brot d'Andalusia, segons ha informat la conselleria. Es tracta de persones del barcelonès, l'Anoia, l'Alt Empordà, el Vallès Occidental, Osona i el Baix Llobregat. En total, fins al moment hi ha 5 casos probables i 12 de sospitosos.

Tant en aquests sis nous casos sospitosos com en els sis que es van detectar fins a la setmana passada s'està a l'espera de les analítiques per verificar si es tracta de casos confirmats o no. En tots ells se sospita que haurien consumat carn entatxonada d'Andalusia que ha generat quadres amb símptomes lleus. Ara per ara, el brot de listeriosis ha afectat més de 200 persones, provocant tres morts i sis avortaments. 

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari