ÚLTIMA HORA

🚨 Catalunya suma 1.162 nous contagis i 33 defuncions vinculades a la Covid-19

Operatiu estable de la Guàrdia Urbana per acabar amb el topmanta al centre de Barcelona

S'han desplegat també agents dels Mossos d'Esquadra | L'Ajuntament vol desplaçar els manters del centre de la ciutat dies abans de l'inici del Mobile World Congres

Agents de l'USP de la Guàrdia Urbana i de l'ARRO dels Mossos a l'estació de plaça de Catalunya.
Agents de l'USP de la Guàrdia Urbana i de l'ARRO dels Mossos a l'estació de plaça de Catalunya. | CatalunyaDiari

Finalment els comandaments de la Guàrdia Urbana i dels Mossos d'Esquadra s'han posat mans a l'obra per intentar acabar amb el top manta al centre de la ciutat. Aquest dilluns ha començat una operació policial, amb efectius d'ordre públic de les dues policies i la col·laboració de la seguretat privada de Renfe i TMB, per saturar de força policial els intercanviadors de Metro, Rodalies i Ferrocarrils per foragitar els venedors ambulant d'aquesta zona, que s'havien fet seva els darrers mesos.

Al migdia efectius de les dues policies, amb agents antiavalots de l'USP de la Guàrdia Urbana i de l'ARRO dels Mossos, s'han desplegat a la zona i han desallotjat els manters. Després de fer-los fora, i segons han explicat fonts policials a CatalunyaDiari, s'han desplegat patrulles policials per barrar el pas als topmanta i evitar que tornessin a ocupar la zona. No s'han registrat incidents i s'espera que demà es repeteixi el mateix operatiu. L'objectiu policial és saturar la zona evitant que així els manters puguin estar-hi i s'hagin de traslladar a altres punts de la ciutat o fora de Barcelona.

Desplegament de la policia per evitar topmantes pel Mobile

La plaça que uneix els Ferrocarrils amb el Metro sota del capdamunt de la rambla i la zona de pas de sota de la plaça de Catalunya feia mesos que s'ha convertit en un mercat de manters; unes 200 persones desplegaven la manta i venien tota mena de productes. L'Ajuntament de Barcelona, el departament d'Interior i Renfe havien assegurat en diverses ocasions que es volia fer un desplegament conjunt per acabar amb el topmanta, un dispositiu que ara fonts municipals asseguren que serà estable i que arriba poques setmanes abans del Mobile World Congres. L'operatiu es farà a la zona del subsòl però també en superfície.

Agents de l'USP de la Guàrdia Urbana i de l'ARRO dels Mossos a l'estació de plaça de Catalunya.
Agents de l'USP de la Guàrdia Urbana i de l'ARRO dels Mossos a l'estació de plaça de Catalunya. | CatalunyaDiari

 

Les darrere setmanes la Guàrdia Urbana, amb la col·laboració d’agents dels Mossos d’Esquadra, han fet també diverses intervencions per intentar acabar amb el topmanta tot i que molts cops eren dispositius de poca durada o només durant un dia. L’endemà, i tal com explicaven els mateixos usuaris de TMB, Renfe i Ferrocarrils, els manters tornaven a la zona al cap de poca estona.

Sense operatiu d'estrangeria

L'operatiu d'aquest dilluns s'ha fet de manera conjunta amb unitats de la Guàrdia Urbana i dels Mossos d'Esquadra però no ha comptat amb la col·laboració de la Policia Nacional, sobre qui recauen les competències en la lluita contra la immigració il·legal. Diverses fonts no oficials de la policia de la ciutat han explicat a CatalunyaDiari que confien que l'operatiu tal com s'ha planificat serveixi per acabar amb el topmanta però també han assegurat que sense un control de la Llei d'Estrangeria de les persones que venen al topmanta, la guerra es fa més complicada.


Comentaris

envia el comentari