Una batuda contra el top manta a Barcelona acaba amb enfrontaments i un policia ferit

Agents antiavalots de la Guàrdia Urbana de Barcelona han rebut llançaments d'objectes per part dels manters aquest dissabte quan volien desallotjar plaça de Catalunya | És un més dels operatius contra la venda ambulant d'aquesta setmana

La Guàrdia Urbana de Barcelona ha tornat a desplegar els seus agents antiavalots a plaça de Catalunya per seguir amb la lluita contra la venda ambulant. Aquest dissabte, però, i després d'una setmana d'estirar i arronsa amb els manters, s'han produït els primers incidents. Un agent de la Unitat de Suport Policial de la Guàrdia Urbana, els agents d'ordre públic de la policia de la ciutat, ha resultat ferit lleu després d'un enfrontament amb els manters, tal com han explicat fonts policials a 'CatalunyaDiari'.

Els top manta planten cara a la policia

Els agents han rebut llançaments d'objectes per part dels top manta quan a mitja tarda els han volgut desallotjar del vestíbul intercanviador de Renfe i Metro, al subsòl d'aquesta cèntrica plaça de Barcelona. L'operatiu s'ha fet al migdia i no només a la zona de plaça de Catalunya, també s'ha volgut intervenir a Colom, on també es posen els manters, i a la zona de plaça d'Espanya, on els venedors ambulant també s'instal·len, a l'avinguda de la reina Maria Cristina.

L'operatiu d'aquest dissabte és el seguiment dels operatius que s'han anat fent durant la setmana i que van començar justament fa set dies quan l'USP de la Guàrdia Urbana va desallotjar els manters abans de la cavalcada de Reis. Des de l'Ajuntament en aquell moment es va assegurar que era per qüestions de seguretat per l'acte de Nadal que concentraria milers de persones al centre de la ciutat. Els manters van estar una hora fora i van tornar a ocupar el subsòl de la plaça.

Estira i arronsa entre manters i la Guàrdia Urbana

Durant la setmana, i tal com ha pogut anar seguint 'CatalunyaDiari', s'han fet diversos operatius. En un es van poder intervenir un miler de productes i en altres només es volia foragitar els venedors. Dijous un d'aquests operatius es va fer amb la col·laboració d'agents antiavalots dels Mossos d'Esquadra, aconseguint fins al vespre que els top manta no tornessin a instal·lar-se. El dia abans ho havien intentat sense antiavalots i els agents es van haver de retirar per la negativa dels manters a marxar.

Aquest dissabte els agents de la Guàrdia Urbana que han desallotjat plaça de Catalunya s'han trobat amb una actitud més hostil per part dels manters. Han rebut el llançament d'objectes i un dels policies ha resultat ferit lleu. Segons han explicat alguns testimonis a aquest mitjà, s'han viscut alguns moments complicats quan els top manta han començat a córrer davant de la presència de la policia, fent espantar alguns dels viatgers que es trobaven a la zona. Els manters han saltat, com ja és habitual, els torns d'entrada al Metro per poder-se refugiar a les andanes. Ara per ara no consten detinguts.

La guerra contra el top manta, batalla a batalla

Sembla que l'Ajuntament —alguns cops amb la col·laboració dels Mossos—ha iniciat la guerra contra el top manta pocs mesos abans de les eleccions però ara per ara encara, tot i guanyar alguna batalla, no aconsegueix vèncer. Des de la Guàrdia Urbana s'assegura que les diferents operatives que s'han fet aquesta setmana són de caràcter rutinari i que encara no s'ha definit un pla de xoc contra la venda ambulant sense autorització. Per la seva banda, Renfe insisteix que cal actuar per evitar mals majors.

Des de l'operadora de trens s'assegura que tenir el centenar de manters cada dia instal·lats en aquesta zona de sota de plaça de Catalunya pot ser molt perillós en un moment d'emergència i que calgui desallotjar de passatgers la zona. 


Comentaris

envia el comentari