ÚLTIMA HORA

🚨 Espanya suma gairebé 20.000 nous contagis i 401 defuncions més per coronavirus

17 detinguts en el segon operatiu policial contra els carteristes al Metro i Rodalies

Mossos d'Esquadra, Guàrdia Urbana i Policia Nacional actuen a les estacions on hi ha habitualment més usuaris

Carteristes Mossos Policia Nacional
Estan actuant en les línies 1, 2, 3, 4 i 5 i també a Rodalies | CatalunyaDiari.cat

Actualització 06/09/2019 a les 19:48

17 persones han estat detingudes en aplicació de la Llei d'Estrangeria durant el segon operatiu que Mossos d'Esquadra, Guàrdia Urbana i Policia Nacional han dut a terme en 15 dies contra l'actuació de carteristes reincidents al Metro de Barcelona. A banda, també hi ha 2 persones investigades policialment per apropiació indeguda d'un telèfon mòbil i 1 denunciada per tinença d'haixix. Segons els cossos de seguretat, els 17 detinguts acumulen més de 150 detencions majoritàriament per delictes contra el patrimoni.

Els Mossos d'Esquadra, la Guàrdia Urbana de Barcelona i la Policia Nacional han posat en marxa un dispositiu policial contra carteristes al Metro i Rodalies. Segons informa els Mossos d'Esquadra, s'està actuant a les línies 1, 2, 3, 4 i 5 de Metro i també a Rodalies, concretament en les estacions on habitualment es concentra un major nombre d'usuaris, amb l'objectiu de reduir l'activitat delinqüencial de carteristes multireincidents. 

'Operació Draga'

L'operació d'aquest divendres s'emmarca dins del dispositiu 'Draga', que es va posar en marxa la setmana passada amb una primera intervenció que va acabar 70 identificats, 23 dels quals detinguts. A diferència de la setmana passada, aquest cop també hi participen agents de la Guàrdia Urbana.

L'objectiu de l'operació és la prevenció de furts al transport públic i la neutralització de delinqüents que actuen diàriament al suburbà. De fet, els Mossos calculen que un centenar de carteristes actua diàriament al metro.

Cada cos policial s'ha centrat en les seves competències

Cada cos policial intervé en l'àmbit de les seves competències. Mossos i Urbana ho fan per prevenir conductes il·lícites i incíviques, garantir la seguretat ciutadana, la mobilitat, l'ús de l'espai públic i l'ordre públic, mentre que la Policia Nacional exerceix les seves competències en l'àmbit de la llei d'estrangeria. A més, en l'operatiu col·laboren responsables de TMB, Renfe i Adif.

L'operatiu 'Draga' s'afegeix als patrullatges que es fan habitualment al suburbà durant tot l'any i es preveu que continuï en marxa per reduir l'activitat delictiva al transport públic.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari