Los padres de Gabriel Cruz durante una rueda de prensa

Els pares de Gabriel Cruz demanen que es repeteixi el judici

La defensa d'Ana Julia Quezada també ho va demanar fa dues setmanes

El cas Gabriel Cruz ha fet un nou gir inesperat. El judici per la mort del petit a mans d'Ana Julia Quezada va acabar amb una condemna de presó permanent revisable. Però ara,  tant els pares del nen com la defensa d'Ana Julia, demanen que es repeteixi el judici.

El passat 30 d'octubre, la defensa de l'acusada ja va demanar que es repetís el cas, al·legant que la magistrada Alejandra Dodero va donar malament les instruccions a nou membres del jurat popular  per orientar el seu veredicte cap a la traïdoria, agreujant i element necessari per acusar-la d'assassinat i poder condemnar-la a presó permanent revisable. Pretenen doncs, amb aquesta reclamació, aconseguir un nou judici amb un nou jurat professional i no popular i que donin un veredicte nou sense la influència de la magistrada.

La defensa d'Ana Julia Quezada també va demanar repetir el judici fa dues setmanes | Cedida
 

Els pares també demanen repetir el judici

Per altra banda, ara, l'advocat i acusació particular dels pares de Gabriel, Francisco Torres, ha demanat que s'anul·li el judici i que es repeteixi, exposant que «la motivació que dóna el jurat no està argumentada» perquè «mai deliberadament va ser directament induïda per les instruccions» de la magistrada. Amb això consideren que l'exposició prèvia a la deliberació del jurat que va realitzar Dodero  no va donar opció a contemplar una lectura més dura dels delictes comesos.

Les dues parts estan d'acord en repetir el judici perquè les paraules de la magistrada Alejandra Dodero abans de la deliberació van afectar contundentment la decisió que després va prendre el jurat, tot i que, evidentment,  les seves motivacions són totalment diferents.

Destaquen un error «clamorós» que va poder influir en el veredicte

L'acusació particular també remarca que el veredicte «conté un clamorós error en negar els informes mèdics» presentats pels perits mèdics que van contractar l'advocat dels pares on es destacava l'acarnissament de la condemnada amb el nen. Asseguren que això no es va tenir en compte i que podria elevar més la condemna.

També et pot interessar...