El cas de la nena de 3 anys atrapada en un autobús escolar a Sitges continua portant cua. Segons explica ara La Vanguardia, la menor va viure un autèntic calvari en veure que s'havia quedat atrapada a l'autobús i ràpidament va intentar demanar ajuda.
Atrapada fins a les 16.30 hores del passat dilluns en un autobús que estava estacionat a ple sol, la menuda es va poder hidratar gràcies a l'aigua que duia. Desesperada, la nena va explicar als seus pares que havia cridat i plorat, però ningú l'havia pogut socórrer.
El pare de la petita Lucia, Sebastián Esteban, explica que fins i tot la nena va intentar moure el volant del vehicle per a moure'l.
La nena va intentar moure el volant de l'autobús
Finalment, la petita va ser localitzada per un conductor del torn de tarda i va ser aquest qui va avisar sobre el succés. La petita va ser traslladada per precaució al CAP, on van determinar que estava bé de salut.
Les dues monitores responsables de l'autobús han estat apartades de manera preventiva de la seva feina. El Consell Comarcal ha demanat un informe a les empreses que presten el servei de monitoratge i de transport, la Fundació Pere Tarrés i Plana, respectivament.
L'empresa, investigada
Des de la Fundació Pere Tarrés confirmen que han obert una investigació interna per determinar quin punt del protocol va fallar. Precisen que la nena tenia menjar i aigua a la motxilla, i asseguren que ella sola va alimentar-se durant les set hores que va estar al vehicle.
L'empresa responsable del monitoratge també precisa que un dels dos treballadors destinats a aquest bus té més de 20 anys d'experiència i que, tant bon punt van localitzar la menor, van dur-la a un centre mèdic.
A l'espera d'esclarir les causes del descuit, la fundació apunta que el xofer del bus és qui té l'última responsabilitat a l'hora d'inspeccionar l'interior del vehicle i comprovar que no hi quedi ningú quan el tanca. En aquest sentit, afirmen que el conductor va fer una revisió i no va veure la petita, que després la va trobar plorant el xofer de la tarda.
En canvi, des de Plana neguen que els conductors siguin els responsables de fer aquesta inspecció ocular. El gerent de la companyia precisa que, en el cas d'aquesta línia escolar de Sitges, el Consell Comarcal subcontracta a Plana «només el servei de transport» mentre que el monitoratge està externalitzat a la Fundació Pere Tarrés. Per aquest motiu, des de Plana insisteixen que la funció del xofer és la conducció i que són els monitors qui han de vetllar pels infants.