Imatge extreta de Twitter de Pep Cruz.

L'actor Pep Cruz, envestit «violentament» per un patinet elèctric: «Estic destrossat»

L'actor, entre altres, de Ventdelplà, ha mostrat a Twitter la lesió que li ha provocat l'accident i ha encès un debat sobre la urgència de canviar l'ordenança municipal

Si parlem de Pep Cruz, pensarem en un grapat de segons en l’actor gironí de Ventdelplà, La memòria dels Cargols o Mar i Cel. Sí, no ens equivoquem. Pep Cruz ha estat notícia aquest dimecres, però no pas per l’estrena d’una obra —encara que n’estrena una el 30 de juny—, sinó d’un bon blau.

Pep Cruz treu la culpa al conductor del patinet

Tal com ha denunciat ell mateix, Cruz ha patit l’envestida d’un patinet elèctric a Barcelona mentre circulava amb la seva moto. En la piulada, l’actor critica que l’accident és el resultat de separar els carrils per als patinets amb els de la circulació amb un carril d’aparcament.

Cruz ha explicat, de fet, que la raó de l’accident, que es va produir a l’avinguda Meridiana, és que quan anava a travessar el carril bici no va poder veure el patinet apropant-se per culpa dels vehicles aparcats.

L’actor va posar l’intermitent per girar a l’esquerra, a l’encreuament amb el carrer de Sardenya. L’obstacle visual dels cotxes no li va permetre veure com venia «a tota llet» el patinet i no va poder fer res perquè l’envestís «violentament». «Estic destrossat», assegura.

En aquest sentit, Cruz treu la culpa al conductor del patinet, que explica que no es va fer res. Tot i això, afirma que vol que l’ajudi a reparar el seu vehicle. «Ells no estan assegurats, però et diuen: és el meu instrument de treball! I jo els responc tremolant: i jo sóc el meu… i mira’m!», etziba el gironí.

Cruz critica l’ordenança municipal: «Això és el resultat dels carrils patinets quan els separes dels de circulació»

A qui Cruz dóna la culpa és a l’ordenança municipal, que, de fet, l’Ajuntament es planteja modificar. Precisament, un dels ítems claus del canvi es preveu que sigui l’obligació de tenir contractada una assegurança.

Sigui com sigui, Cruz considera que la separació del carril bici i el dels vehicles dificulta la visibilitat. De fet, la seva piulada ha encès un debat a Twitter sobre la urgència de regular més estrictament la circulació de patinets elèctrics per la ciutat de Barcelona, on el passat mes de maig va morir un jove de quinze anys per culpa d’un accident amb aquest vehicle.

Després de narrar el que li ha passat, l’actor ha penjat una foto en què, a més de fer comèdia amb el que és la seva eina de treball, mostra com li ha quedat la cuixa després de la topada. El blau ocupa gairebé tota la cuixa de la cama dreta, que té un color entre vermellós i granat.