Foto d'una mà amb bitllets de 50 euros.

La policia alerta de l'aparició de bitllets falsos arreu d'Espanya

Les falsificacions es donen en els valors més habituals: 5, 10, 20 i 50

La Policia Nacional ha alertat a les seves xarxes socials la recent aparició de bitllets falsos, sobretot de 5 i de 10 euros, a tota Espanya. En concret sembla que són bitllets fabricats per pel·lícules o anuncis publicitaris, ja que són de mala qualitat, però que estan afectant a comerços i consumidors. El cos policial ha sigut el primer a alertar als consumidors a través del seu compte de Twitter i ha demanat als seus seguidors que compartissin el tuit per ajudar a difondre la informació.

Fàcils de detectar

Els bitllets, segons explica la Policia Nacional, són fàcils de detectar, ja que en un dels laterals, escrit en lletra petita, apareix una frase en anglès: «This is no legal tender, its used for motion props», que significa 'aquest no és d'ús legal, és usat com a accessori'. Els mateixos investigadors han confirmat que les  falsificacions es donen en tots els valors habituals dels bitllets, des del clàssic de 5 fins al de 50. 

«Les —falsificacions— de 5 i 10€ són les més habituals, donat que se'ls hi para  menys atenció per tenir menys valor», asseguren els investigadors. La policia remarca que utilitzar aquest tipus de bitllets per realitzar pagaments és un delicte, i demana als ciutadans que, en cas de detectar-ne algun exemplar, es dirigeixin a qualsevol comissaria per efectuar la seva retirada.

També et pot interessar...