L'assassinat de Sarrià podria ser un crim de revenja per deute econòmic

La víctima, de 47 anys, havia sigut propietari de diverses empreses i actualment regentava una companyia de reformes
La víctima, Xavi Costa, de 47 anys, va morir a l'acte després de rebre nombrosos trets | Twitter

 

L'home assassinat brutalment el passat dissabte, 6 de juliol, al barri de Sarrià de Barcelona respon al nom de Xavi Costa, tal com va informar 'CatalunyaDiari' anteriorment. La víctima, de 47 anys, es trobava dins una perruqueria d'un dels barris més rics de la capital catalana quan un home encaputxat —jove, d'uns 20 anys, segons les descripcions dels testimonisva entrar dins el local pels volts de les 21.00 hores i va disparar nombrosos trets amb una pistola posant fi a la seva vida. A l'establiment només hi havia la víctima i la seva dona, qui va presenciar els fets.

 

Fins al moment, la identitat de l'assassí és desconeguda però, tal com es menciona anteriorment, tot apunta que és un jove d'uns 20 anys, ja que, en fugir després del crim, alguns testimonis van poder veure-li la cara en treure's el passamuntanyes. Paral·lelament, el mòbil del crim tampoc és conegut, ja que l'assassí no es va emportar diners del local, un fet que sorprèn els veïns, que estan acostumats a sentir que hi ha robatoris al barri. 

El matrimoni es disposava a fer el tancament de la perruqueria Spejo's quan l'assassí va irrompre en el local | GSV

 

Incertesa i agitació entre els veïns

Tal com explica 'El Español', al barri, ara mateix, regna la preocupació perquè no s'esperaven un crim de tal magnitud i amb tantes incògnites, sobretot pel fet que no hi havia un clar interès econòmic —encara dubtós per la Policia—. No obstant això, la investigació exhaustiva i incessant dels Mossos d'Esquadra profunditza també en la vida personal i l'entorn de la víctima. Actualment, es decanten perquè Costa pogués haver estat relacionat amb un altre negoci i hagi sigut un crim de revenja per algun deute

 

La víctima era un home de negocis

Xavi Costa era el propietari d'una empresa de reformes a Arenys de Munt, al Maresme, el seu municipi natal. Sempre s'havia interessat pel món empresarial, fins al punt d'estar al capdavant de nombrosos negocis. La perruqueria de la seva dona, Spejo's —una franquícia original de Madrid—, ubicada al carrer de Manuel Girona, va ser l'última inversió de la víctima. Cal esmentar que Costa tenia una vida prou rutinària: conduïa fins a Barcelona i recollia la seva dona a l'hora del tancament del negoci, vora les 9 de la nit. Així mateix, comptaven la recaptació de la caixa i tornaven junts cap a Arenys. 

 

Un possible crim de revenja 

Paral·lelament, la víctima feia aproximadament tres anys que s'havia casat amb la propietària de l'empresa estètica, qui va conèixer per Internet, i, segons relaten coneguts del matrimoni, les noces es van celebrar «en un lloc de banquets molt luxós». Aquest fet va sorprendre el barri, ja que, d'altra banda, els clients de la perruqueria asseguren que al local li falta una bona inversió i el defineixen com un establiment que «necessita una reforma». D'aquesta manera, la investigació considera la possibilitat d'un crim de revenja, possiblement per un deute o una màfia implicada, tot i que no es descarta cap altra hipòtesi. 

 

També et pot interessar...