Centre penitenciari Qautre Camins

Un pres s’enfila a la teulada de la presó Quatre Camins com a protesta

A l’home se li ha retirat el permís de cap de setmana i ha decidit enfilar-se a sobre del seu mòdul

Fort ensurt en una presó catalana. Un intern del Centre Penitenciari Quatre Camins, situat al Vallès Oriental, s’ha pujat a la teulada de la presó aquest matí a les 10.00 hores com a protesta, després que els funcionaris li comuniquessin que s’havia quedat sense permís de cap de setmana, ja que, segons ha informat el Departament de Justícia a ‘El Periódico’,  aquest dimecres a la nit no va arribar a l’hora acordada i ha aparegut de matinada i en estat d’embriaguesa.

L’home gaudeix del segon grau amb l’article 100.2 aplicat, gràcies al qual pot treballar a l’exterior, però és necessari que torni a dormir a la presó. A més, el jutge de vigilància penitenciaria va donar al pres un permís de cap de setmana, per això quan se li ha retirat, degut a la seva infracció, ha decidit tractar de saltar la reixa electrificada i a continuació s’ha enfilat al sostre del seu mòdul, el MSOP (Mòdul SemiObert).

Aquesta protesta ha obligat a la direcció de la presó a activar el protocol previst i s’ha ordenat a tots els interns del mòdul que es tanquessin a l’interior de les cel·les. Tot i això, segons les fonts de Justícia,  la situació ha estat controlada en tot moment i no ha sigut necessària la intervenció dels Mossos d’Esquadra.  Després de dues hores de negociació amb el reclús, els mateixos funcionaris han aconseguit que l’home baixés de la teulada pel seu propi peu.

 

També et pot interessar...