Quatre anys de presó per segrestar la dona del cònsol de Mali a Barcelona

L’home volia aconseguir un salconduit i també ha estat acusat de robatori amb intimidació

Audiència Barcelona
Presó per l'home que va segrestar la dona del cònsol de Mali l'any 2018 | CEDIDA

L'Audiència de Barcelona ha condemnat a quatre anys de presó l'home que va segrestar la dona del cònsol de Mali a Barcelona el 2018 per aconseguir un salconduit, tres per segrest i un per robatori amb intimidació, ja que l'acusat es va emportar 200 euros de la caixa del consolat.

Segresta la dona del cònsol per aconseguir un salconduit

El condemnat tenia el passaport caducat i havia d'anar al seu país per renovar-lo. Es va adreçar al consolat per aconseguir un salconduit, però la dona del cònsol, que també feia funcions administratives, li va dir que no era possible donar-li perquè tenia antecedents penals i hi havia una resolució judicial que li prohibia sortir de l'Estat.

L'acusat va esperar primer que arribés el cònsol, però quan la dona el va instar a marxar es va tancar amb ella. Ell mateix va admetre durant el judici que «se li'n va anar l'olla» perquè necessitava el document.

La sentència considera provat que l'home va robar-li les claus a la dona i el seu telèfon mòbil, empenyent-la i tancant amb clau la porta del consolat. La va retenir contra la seva voluntat amb l'exigència d'aconseguir el salconduit. Finalment va permetre que ella li enviés un missatge al seu marit, que va trucar als Mossos d'Esquadra i a la Policia Nacional. Es va formar un equip de negociadors que van estar parlant amb l'acusat perquè sortís i deixés lliure la dona del cònsol. Finalment, aquesta va omplir el formulari del document, sense signar-lo, i els dos van acabar sortint.

Durant el segrest, el condemnat va agafar unes tisores, però la dona del cònsol li va demanar que les deixés, i ell li va fer cas. L'Audiència dona credibilitat al relat de la víctima, perquè va ser «persistent, sense que es mostressin incoherències o contradiccions». A més, destaca que «no va mostrar exageració a l'hora de descriure l'estat de violència o angoixa pròpia d'una situació com aquesta». La fiscalia demanava vuit anys i mig de presó, mentre que la defensa reclamava l'absolució de l'acusat.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari