Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Quatre anys de presó per un barceloní que va tenir sexe «consentit» amb una menor

La noia va assegurar davant del tribunal el consentiment però els magistrats no l'han acceptat per raó d'edat | La Fiscalia demanava 18 anys de presó per dos delictes d'abús sexual però el tribunal no ha pogut provar relacions sexuals amb penetració i ha condemnat per la part baixa del Codi Penal

Marc V., davant del tribunal de la secció 7a de l'Audiència Provincial de Barcelona.
Marc V., davant del tribunal de la secció 7a de l'Audiència Provincial de Barcelona. | Guillem RS

 

La secció 7a de l'Audiència Provincial de Barcelona ha resolt el cas que va jutjar a mig mes de novembre i ha decidit enviar a presó a un noi, Marc V., que, segons la resolució judicial, va abusar sexualment d'una noia menor de 16 anys. El cas va tenir forta repercussió mediàtica per la petició de pena que va fer la Fiscalia que demanava 18 anys de presó pel jove tot i que la noia, la víctima, va assegurar davant del tribunal que les relacions sexuals entre ell, que tenia 24 anys, i ella, que en tenia 14, van ser consentides. Va ser la mare d'ella qui va denunciar el jove, aportant com a proves converses mantingudes entre ells parlant de les relacions sexuals que havien tingut a esquena de la mare.

El tribunal ha resolt que sí que va existir abús sexual, tenint en compte que la noia, de 14 anys,  encara no tenia l'edat legal de tenir relacions sexuals i ell sabia perfectament l'edat d'ella, tot i que durant el judici la noia va assegurar que tenia intenció de mantenir la relació amb ell si no hagués sigut per la pressió de la seva mare en contra. CatalunyaDiari  va publicar una llarga crònica del judici contra el jove, a l'Audiència Provincial de Barcelona.

La noia va insistir amb el consentiment de les relacions sexuals

Durant el judici la noia va explicar que les relacions havien estat consentides i amb l'ús de preservatiu.  Arran de la denúncia, el noi i la noia, que s'havien conegut en una coral del Poble Sec, es van distanciar, tot i que ella, a preguntes del president del tribunal, va assegurar que hagués volgut seguir amb la relació amb l'ara condemnat. En la sentència el tribunal fins i tot assegura que la noia parlar amb total sinceritat i que va intentar no declarar més del compte per no carregar encara més pressió contra l'acusat, amb qui havia mantingut una relació sentimental truncada per la denúncia.

L'acusat haurà de complir una condemna de 4 anys de presó, dos per cada una de les vegades que va mantenir relacions sexuals amb la menor d'edat.  Segons la resolució judicial, el tribunal no pot provar que les relacions sexuals que van mantenir els dos joves fossin amb penetració, per tant, no pot condemnar per la part alta, que és com ho va qualificar el fiscal, demanant nou anys per cada delicte d'abús sexual.

No es poden provar relacions sexuals amb penetració

Els magistrats creuen que la víctima va parlar de «relacions sexuals» però no va detallar com van ser i en els missatges de WhatsApp que es van intervenir  tampoc queda clar que hi hagués penetració, per tant, no el poden condemnar pel tipus d'abús sexual amb penetració, fet que rebaixa a dos anys per cada un dels delictes. Igualment, el delicte del qual creuen que és culpable podria comportar una pena d'entre dos i sis anys i en canvi el tribunal només el condemna a dos de presó per cada delicte, sumant els quatre totals de la condemna. Els magistrats no entren a valorar si van ser amb consentiment o no, l'edat legal de la noia impedia mantenir relacions sexuals i la sentència insisteix que ell ho sabia; coneixia la noia d'ençà que era petita.

La sentència de la secció 7a imposa una inhabilitació, per un període de 7 anys, per treballar en qualsevol professió o ofici que tingui contacte regular amb menors. També la prohibició d'aproximar-se i comunicar-se amb la menor i a pagar una indemnització de 3.000 euros i una condemna de llibertat vigilada durant dos anys després d'haver complert la condemna de privació de llibertat.