Un jutge ordena el tancament de la discoteca Pacha de Barcelona

El club havia recorregut la mesura, fruit d'un expedient sancionador per incompliments en matèria de seguretat

Imatge de Pacha Barcelona
Imatge de la discoteca 'Pachá' de Barcelona | Pachabarcelona.es

La discoteca Pacha Barcelona situada al Front Marítim tancarà les portes temporalment. Així ho ha decretat el jutjat contenciós administratiu número 17 de Barcelona, qui ha rebutjat el recurs presentat per la discoteca Pacha contra el tancament durant 15 dies ordenat per l'Ajuntament de Barcelona.

La mesura és fruit d'un expedient sancionador obert pel consistori contra tres discoteques del Front Marítim per incompliments en matèria de seguretat. Totes elles han recorregut i ara arriba la primera resposta judicial. El tancament va ser notificat dilluns a la discoteca i es farà efectiu a les 48 hores, és a dir, aquest dimecres.

Segons el jutge, en aquest cas «preval l'interès públic per sobre del privat» i cal tenir en compte que «el compliment efectiu d'una sanció administrativa comporta un principi d'exemplaritat que ha de tenir-se en compte». «L'administració ha d'exigir amb el màxim de rigor un compliment exhaustiu de les mesures de seguretat», continua.

El tancament serà dimecres

El jutge considera que el tancament durant 15 dies genera un perjudici, però no suficient com per acceptar les mesures cautelars que plantejava la discoteca.

La llavors regidora de Ciutat Vella, Gala Pin, va anunciar fa sis mesos l'obertura de tres expedients sancionadors a tres discoteques del Front Marítim: Pacha, Shoko i Carpe Diem. De fet, el govern municipal pretén un canvi d'usos en aquest espai, que depèn de l'Estat.

En aquell moment, Pin va assegurar que les negociacions estaven molt avançades perquè aquests terrenys es convertissin en una gran zona d'equipaments, però el govern espanyol es va desmarcar d'aquestes declaracions. De fet, un mes després va renovar els permisos a aquestes discoteques fins al juny del 2020.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari