Els Mossos retiren les tendes de l'Acampada de Sant Jaume però «no desallotgen»

Agents de la BRIMO de la policia catalana han ocupat la plaça però asseguren que només volen retirar objectes perillosos tenint en compte l'alerta terrorista però deixarà quedar-se als acampats

Agents de la Brigada Mòbil dels Mossos d'Esquadra han entrat aquest matí a la plaça de Sant Jaume per retirar, de l'Acampada per la Llibertat, elements fixos com tendes, carpes i objectes voluminosos. És el que ahir agents de la Unitat de Mediació de la policia catalana va explicar als acampats i que avui a primera hora han fet efectiu. Tot i que des dels comptes de Telegram de l'Acampada per la Llibertat han assegurat que els estan desallotjant, els Mossos han explicat a CatalunyaDiari que no hi ha cap ordre de desallotjament dels acampats i que només s'està intervenint per retirar aquests objectes. Tot i que no s'han registrat incidents greus, a la plaça hi havia poca gent, per l'hora en què s'ha fet la intervenció, sí que s'han viscut moments de tensió. Agents antiavalots dels Mossos d'Esquadra s'han desplegat amb cascs i proteccions per tota la plaça, també amb les seves furgonetes antidisturbis.

Tal com han explicat fonts dels Mossos d'Esquadra, davant de la seu del Govern de la Generalitat i de l'Ajuntament de Barcelona, i tenint en compte que el país, com la resta de l'Estat està en nivell 4 sobre 5 d'alerta antiterrorista, no hi poden haver elements fixos que dificultin la vigilància de la zona. Fonts oficials asseguren, però, que els acampats podran seguir a la plaça, tot i que sense tendes de campanya, i que podran instal·lar carpes si no tenen parets que impossibilitin veure què hi ha dintre.

Els Mossos carreguen en una furgoneta els elements prohibits

Agents dels Mossos d'Esquadra ja van informar ahir al vespre als acampats les intencions del departament d'Interior de retirar aquests elements fixos que havien tornat a instal·lar després de les festes de la Mercè. Durant la festa major els acampats s'havien retirat a un lateral de la plaça de Sant Jaume i havien instal·lat un punt d'informació amb tres carpes de color blanc.

Els mateixos concentrats ahir a la nit van informar des dels seus canals de comunicació que «entenien» la mesura de la policia catalana i s'oferien a deixar als Mossos «revisar tot el material i l'espai amb total col·laboració per la nostra part». Finalment els Mossos d'Esquadra han optat per retirar, i carregar en una furgoneta, els objectes que han considerat perillosos però assegurant que no desallotgen els acampats. El proper dissabte 29 de setembre està convocada una manifestació policial a la mateixa plaça i des de l'Acampada per la Llibertat i des dels CDR ja s'ha convocat una contramanifestació.