Imatge d'un sismògraf detectant un terratrèmol

Un terratrèmol de magnitud 4,3 amb epicentre Navarra es perceb a Catalunya

Els moviments s'han registrat durant la mitjanit i matinada d'aquest dijous

El municipi de Lizoáin-Arriasgoiti (Navarra) ha estat l'epicentre del sisme amb magnitud 4,3 que s'ha registrat aquesta mitjanit, concretament a les 00.02 hores d'aquest dijous, i que s'ha deixat sentir a Catalunya.

Segons ha informat Protecció Civil, el telèfon 112 ha rebut cinc trucades amb origen Sort, Barcelona, l'Hospitalet de Llobregat, Almacelles i Tarragona. No es té constància que hagi provocat danys. L'Institut Cartogràfic i Geològic (ICGC) ha rebut més de 170 enquestes i ha fet una crida a comunicar si s'ha notat el sisme omplint el qüestionari macrosísmic individual.

Sismes de magnituds superiors a les registrades aquests dies

Al llarg d'aquesta mitjanit i matinada s'han registrat més sismes amb Lizoáin com epicentre. S'han registrat un de 4,4; 4,3 i 3,2 a una profunditat d'1 km i un de 3,8, a una profunditat de 5 km, segons ha recollit l'Institut Geogràfic Nacional. 

Aquests sismes s'han notat també en altres poblacions de Navarra com Tudela, Estella-Lizarra, Lesaka o Isaba, així com a Sant Sebastià, Logronyo, Saragossa i Osca. Diverses persones han comentat a través de les xarxes socials com els estaven afectant aquests sismes i com fins i tot es movien objectes a l'interior dels seus domicilis.

Un terratrèmol de 3,5 es deixa nota a la Selva

A principis del passat mes de setembre es registrava un petit terratrèmol de 2,8 graus a la comarca de la Selva. El sisme es produïa a les 23.36 hores i tenia el terme municipal d'Arbúcies com epicentre, segons la informació que va facilitar l'Institut Geològic de Catalunya (IGC). Aquest però no va provocar cap dany material.