Una platja plena de gent a Barcelona amb un grup jugant en primer pla

Tornen a tancar els accessos de diverses platges de Barcelona per excés d'aforament malgrat les restriccions

Durant la tarda s'ha registrat una ocupació molt alta a la Mar Bella, Bogatell, Nova Icària, Sant Sebastià i Barceloneta

La Guàrdia Urbana ha tornat a tancar aquest diumenge a la tarda els accessos de diverses platges de Barcelona per excés d'aforament malgrat les restriccions implementades pel Govern a la ciutat. L'executiu català recomana quedar-se a casa si no és imprescindible, però la multitudinària presència de banyistes al litoral de la capital catalana ha obligat a prohibir l'accés a tres platges.

Concretament, fonts municipals han informat Efe que la Guàrdia Urbana ha hagut de restringir l'accés a les platges de Sant Sebastià, Bogatell i Mar Bella, perquè la massiva presència de banyistes impedia mantenir les distàncies de seguretat per prevenir els contagis de la Covid-19. Així mateix, altres dues platges barcelonines, les de Nova Icària i la Barceloneta, també han estat molt concorregudes durant la tarda d'aquest diumenge.

Cal recordar que en la jornada d'ahir dissabte, els agents municipals van haver de tancar l'accés a cinc platges. Entre els banyistes hi ha nombrosos grups de joves, molts dels quals sobrepassen els deu establerts com a número màxim de reunió.

El Procicat deixa en mans dels ajuntaments el control d'aforament a les platges

El Pla Territorial de Protecció Civil de Catalunya (Procicat) ha resolt aquesta tarda, per a respondre als dubtes dels alcaldes metropolitans, que les platges no s'han de tancar però encarrega als ajuntaments que vigilin l'aforament i el compliment de les normes, entre elles la distància de seguretat.

En un document de tres pàgines i mitja amb 25 preguntes i respostes, el Procicat diu que les platges poden seguir obertes, però es recomana als ajuntaments que reforcin el control del compliment de mesures de seguretat, especialment els aforaments per evitar aglomeracions, garantint les distàncies de seguretat entre grups de persones, que han de ser del mateix nucli de convivència habitual.

Crítiques a les xarxes pel greuge comparatiu amb cinemes, teatres o gimnasos

Les imatges d'aglomeracions a les platges que s'han repetit aquest diumenge a Barcelona ha encès els ànims de moltes persones, que, a través de les xarxes socials, han criticat les mesures que permeten mantenir obertes les platges, però que en canvi prohibeixen l'obertura de cinemes, teatres, concerts o gimnasos, on sí que es compleixen les distàncies de seguretat i s'utilitza la mascareta, entre altres mesures.