Un mare i el seu fill de Barcelona moren en caure al buit des d'un pont a Ourense

La tràgica fugida de la mare i el fill que es van acabar suïcidant a Galícia

Abans de posar fi a la seva vida havien avisat a la Policia que eren víctimes de violència de gènere

Noves informacions donen llum al cas de la mare i el fill barcelonins que es van tirar d’un pont a Ourense, Galícia. Segons fonts de la investigació, mare i fill van arribar des de Barcelona a la ciutat gallega fugint d’amenaces familiars i el passat 5 d’agots  van perdre la vida en tirar-se a la carretera N-120 des de la passarel·la contigua a l’estació d’autobusos.

Les víctimes van trucar als seus familiars d’Ourense el dia 1 d’agost per informar-los que,  després d’una discussió amb el marit i pare de les víctimes, aquest els havia fet fora de casa, segons informacions de la subdelegació del Govern.

Per tot això, els Serveis Socials de Barcelona, segons ‘El Periódico’, van ajudar la família perquè pogués anar fins a Galícia, facilitant-los els bitllets d’avió que els va deixar el 2 d’agost a Santiago. A les 23 hores del mateix dia, van trucar als seus familiars d’Ourense per comunicar la seva intenció de fer-los una visita, però la família es va mostrar contrària a acollir-los.

Mare i fill es precipiten des d'un pont
Les víctimes ja havien avisat als seus familiars que pretenien suïcidar-se | EFE

 

Les víctimes van avisar del suïcidi

El dia 3 d’agost, mare i fill es van posar en contacte amb l’àvia que viu a Ourense —mare del marit de la dona— i li van dir que es volien acomiadar d’ella abans de tirar-se a les vies del tren a Santiago. Després de la trucada, un dels familiars va trucar al 112 i va alertar dels fets, pel qual es va activar el protocol corresponent per part dels Serveis d’Emergència i Adif va realitzar un control de tràfic ferroviari.

Seguidament, la policia va contactar amb el jove de 27 anys i aquest els va informar que ja eren a Ourense.  A les 15.00 hores, el noi i la seva mare van informar la Policia Local i els Serveis Socials de la ciutat la situació que estaven vivint a Barcelona. Els agents els van oferir posar una denúncia com un possible cas de violència masclista, però la mare es va negar a fer-ho. També des de la Policia Local d’Ourense van oferir a mare i fill dormir en una casa d’acollida o alberg per víctimes de violència de gènere, però tampoc van voler.

Finalment, van dormir en un hostal de la ciutat fins al 5 d’agost, dia en què van morir. Aquella mateixa data, a les 12.00 hores, van tornar a trucar a la Policia Local, tot i que encara es desconeix la conversació, va ser una hora més tard, quan mare i fill es van precipitar des de la passarel·la.

No existia denúncia per violència de gènere

Després dels fets, els efectiusvan «descartar la intervenció de terceres persones que poguessin provocar la caiguda». Les víctimes van deixar les seves coses a la barana, segons testimonis presencials, i es van tirar a la carretera, primer el fill i després la mare.

Segons fonts de la Subdelegació del govern, en contacte amb la Guàrdia Urbana, no figurava cap classe de denúncia per violència de gènere a Barcelona. Ara, les investigacions continuen obertes a l’espera de saber si als Serveis Socials de la ciutat comtal els hi consta alguna informació rellevant sobre els problemes que mare i fill poguessin patir.

També et pot interessar...