Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Guàrdia Civil

La troballa de la Guàrdia Civil en aturar un autobús just a la Jonquera

La Guàrdia Civil ha intervingut més de 2.500 paquets de tabac amb un valor d'uns 13.000 euros
Pla general dels paquets de tabac intervinguts per la Guàrdia Civil aquest dimecres 12 de febrer de 2020 a la Jonquera
La Guàrdia Civil ha intervingut a La Jonquera dos autobusos que portaven tabac de contraban | ACN
 

La Guàrdia Civil ha intervingut 2.539 paquets de tabac de contraban que anaven amagats en l’equipatge de dos autocars que pretenien creuar La Jonquera (Girona). Els vehicles van ser inspeccionats quan es disposaven a sortir del país amb la mercaderia

Dos autocars amb el mateix 'modus operandi'

La primera intervenció es va fer el 12 de febrer pels volts de la una de la matinada, en un autocar que es dirigia a Venècia. Els agents van sospitar de dues maletes  que anaven sense identificar i van obrir-les davant dels conductors del vehicle. A dins, hi van trobar un total de 1.439 paquets de tabac amb un valor d'aproximadament 7.400 euros

La segona actuació de la Guàrdia Civil es va produir l'endemà a la tarda quan un altre autocar que feia la ruta Barcelona-Marsella. Durant la inspecció, els agents van comprovar que igual que en el primer cas hi havia dues maletes sense identificar. Aleshores els policies van obrir-les de nou davant dels conductors i van descobrir 1.100 paquets a dins. Com en el primer cas, no duien el precinte fiscal corresponent que han de dur obligatòriament. Després de les dues intervencions, els agents van aixecar acta per una infracció administrativa de contraban.

Dues setmanes abans, ja van intervenir 2.180 caixes de tabac

La Guàrdia Civil va intervenir 2.180 caixes de tabac de contraban que estaven amagades entre equipatges d'autobusos de línia, també a La Jonquera. Es van portar a terme dos registres diferents a l'AP-7 que han permès comissar una mercaderia de procedència desconeguda per valor de més d'11 mil euros.

Com en el cas dels 2 autobusos inspeccionats fa dos dies, el tabac no portava els precintes fiscals corresponents. Els agents de la Benemèrita també van denunciar els propietaris de les maletes per una infracció administrativa de contraban. En aquesta ocasió, els busos anaven en direcció a Montpelier i Marsella.

També et pot interessar...