BCN

El TSJC anul·la el pla per a limitar la construcció d'hotels a Barcelona de Colau

La tinenta d'alcaldia, Janet Sanz, ha assegurat que les sentències encara no són fermes, i que el consistori encara pot presentar recurs de cassació

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha anul·lat el punt del Pla Especial Urbanístic d'Allotjaments Turístics (PEUAT) que obligava els hotels a perdre el 20% de places si feien obres majors de consolidació, reforma o rehabilitació.

La tinenta d'alcaldia ha confirmat la notícia

Així ho ha avançat aquest dimecres 'La Vanguardia' i ho ha confirmat la tinenta d'alcaldia d'Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat, Janet Sanz, que ha explicat que el consistori ha rebut una desena de sentències corresponents a algunes de les més de cent demandes contencioses presentades contra el pla. Sanz, però, ha remarcat que en tots els casos hi ha un «aval judicial» al fet que l'Ajuntament de Barcelona tirés endavant aquest pla per regular l'activitat turística.

«No està en dubte a nivell jurídic» que el consistori barceloní hagi aprovat el PEUAT, ha dit Sanz. De fet, ja fa uns mesos hi va haver una primera sentència que va desestimar el primer recurs contra el pla en considerar que cal regular el turisme a la ciutat.

Segons Sanz, les sentències no són fermes

Segons Sanz, de la desena de sentències que ha arribat, «la meitat són plenament favorables» i l'altra meitat demanen «revisar» alguns punts. Entre aquests, hi ha l'anul·lació de l'obligació de reduir un 20% de places en cas d'obres majors. La tinenta d'alcaldia ha afegit que s'estan analitzant les sentències i que aquests no són fermes, ja que es pot presentar recurs de cassació. «Demanarem els aclariments pertinents al jutjat», ha dit.

També et pot interessar...