Daniel Condeminas

Un veí de Gavà busca testimonis després de patir un accident a les línies de Renfe

En Daniel Condeminas va caure del vagó en el qual viatjava, ja que a l’hora de baixar, el graó retràctil reglamentari havia desaparegut

Un veí de Gavà (Baix Llobregat) demana testimonis que el passat 8 de juliol fossin a l’estació de Renfe del municipi o baixessin del tren que arribava aproximadament a les 14.30 hores des de Barcelona. La cerca d’en Daniel Condeminas és conseqüència d’un accident que va patir aquell mateix dia, baixant del comboi en el qual tornava de la ciutat comtal i que l’ha deixat en cadira de rodes amb una llarga recuperació fins que pugui tornar a caminar.

Tal com ha explicat el propi afectat a Catalunya Diari, tornava d’un viatge a Barcelona, quan en baixar del comboi —havent comprovat anteriorment que s’havia desplegat el graó de suport per baixar a l’andana—  es va trobar amb què aquest graó no estava i per tant, va patir una forta caiguda, fent que una part del seu cos col·lidís contra l’andana i l’altra quedés a les vies del tren.  Conseqüència d’aquests fets, en Daniel pateix una fractura al pont del nas, una altra a l’húmer, i un greu «esclafament» a la cama, concretament a la tíbia superior, segons ell mateix ha assegurat.

En aquests moments, en Daniel  s’enfronta a «una recuperació lenta i feixuga» que l’obliga a romandre en una cadira de rodes amb la cama aixecada i el braç immobilitzat. A més, per poder realitzar les visites rutinàries al metge —després d’una operació de la tíbia realitzada amb èxit— és necessari que els Bombers extreguin a en Daniel pel balcó de casa seva, amb l’ús d’una grua, ja que viu en un tercer pis sense ascensor.

El graó retràctil es va tornar a replegar

En Daniel recorda que era el primer a sortir del vagó i que abans de fer-ho va comprovar que el graó retràctil estava allà. Després de l’accident diverses persones van córrer a ajudar-lo, entre elles, una viatgera que anava darrere seu i que li va dir haver sentit un sotrac intern al comboi just abans de la seva caiguda. Després, tres membres del personal de Renfe van atendre a en Daniel fins que, mitja hora més tard, va ser evacuat amb ambulància a l’hospital de Viladecans.

L’afectat relata que va patir «un fort dolor» durant tot el procés després de la caiguda, però que en cap moment va perdre la consciència, just per això va demanar al personal que l’atenia que truques l’ambulància, però també que demanessin a la policia local de Gavà que es presentés al lloc dels fets per poder realitzar un atestat policial, atenent que no havia sigut una «relliscada», sinó una falla en el sistema del comboi, segons denúncia l’afectat. Però la policia no va aparèixer en cap moment, tot i que en Daniel ho va demanar en dues ocasions.

Una llarga i complicada operació

A causa de la forta caiguda, en Daniel va haver de ser operat a l’Hospital de Barcelona, on  li van realitzar una llarga i complicada operació per reconstruir la tíbia que havia quedat «esclafada». Una operació exitosa que es tradueix en «mesos o fins i tot un any i mig de recuperació». Actualment, en Daniel es troba amb «un grau d’invalidesa molt sever» que no li permet realitzar les seves tasques quotidianes i que, assegura, «m’ha canviat la vida de forma radical».

Ara, en Daniel fa dues peticions: Seguretat als combois i el correcte funcionament d’aquests graons, perquè ningú més sigui víctima d’un accident similar i testimonis del que va passar. D’aquesta manera, demana que qualsevol persona que hagués vist el que va succeir o n'hagués  format part d’alguna manera, es posi en contacte amb ell  a través del seu correu electrònic dcondeminas@gmail.com, amb la intenció de poder-lo ajudar a aclarir els fets.

També et pot interessar...