Condemnen a pagar una multa als vuit membres d'Arran detinguts per desordre públic

L'Audiència Provincial de Barcelona ha dictat sentència i ha absolt els joves del delicte que els condemnava a 3 anys de presó

Els vuit membres d'Arran detinguts per les seves actuacions en manifestacions han sigut condemnats a pagar una multa
Els vuit membres d'Arran detinguts per les seves actuacions en manifestacions han sigut condemnats a pagar una multa | Cedida

L'Audiència Provincial de Barcelona ha condemnat els vuit militants d'Arran, que van ser detinguts el passat 31 de juliol per presumptes delictes de desordres públics, a pagar una multa de 10 euros diaris durant 10 mesos (14.000 entre tots) i més de 9.000 euros de responsabilitat civil. Paral·lelament, la Justícia ha decidit absoldre els joves del delicte de desordres públics i, per tant de la pena de presó. En aquesta línia, els magistrats al·leguen que no hi ha indicis que acreditin la finalitat d'alterar, d'alguna manera, les institucions i els serveis públics.

No obstant això, la sentència dictamina que els condemnats eren conscients i van actuar «amb voluntat de causar un detriment patrimonial», tal com informa 'El Món'.

  

Arran, en contra de la decisió judicial, qüestiona la veracitat dels fitxers i proves consultades i presentades pels Mossos d'Esquadra, que assegura que estan manipulades i tallades, sense autoria, data ni hora de gravació. Adriana Roca, la portaveu de l'organització, ha declarat al mitjà esmentat que «el judici és polític» i que, en conseqüència, no poden valorar positivament la sentència. Així mateix, Roca assegura que el tribunal tenia «la voluntat de persecució de la gent organitzada d'Arran».

Una multa «massa elevada»

En un comunicat a Twitter, Arran assenyala una «evident aliança» entre la Fiscalia i els Mossos durant el judici, ja que, segons l'informe, els magistrats mostraven una actitud negativa —expressada amb cares de desaprovació— envers els membres acusats. En paral·lel, la portaveu, en nom del col·lectiu, lamenta que la sanció econòmica és massa elevada: «Per una persona jove és una quantitat difícil d'afrontar durant deu mesos». I, finalment, ha recordat que «qualsevol solidaritat serà benvinguda».

També et pot interessar...


Comentaris
Patricia García Ventura
Es clar que és polític. Ens volen aixafats desapareguts I una merda

envia el comentari