Cau una xarxa internacional d'explotació sexual de dones a La Jonquera

Han alliberat tretze víctimes i han detingut 20 integrants de l'organització

Detingut
Els captadors prometien a les víctimes una vida millor a Espanya   | CatalunyaDiari.cat

La Guàrdia Civil ha desarticulat una xarxa internacional d'explotació sexual de dones de Romania que actuava a La Jonquera i n'ha alliberat 13 víctimes. Els agents han detingut 20 persones, 18 a l'Estat, 1 a Romania i un altre a Portugal. A més, hi ha hagut 8 registres domiciliaris.

Els captadors utilitzaven el denominat mètode 'Loverboy', fent veure que s'enamoraven de les dones. Els prometien una vida millor a Espanya. Les víctimes eren forçades a prostituir-se en condicions molt precàries, amb jornades de més de 14 hores de feina, vestint només roba interior a l'hivern i aguantant temperatures molt elevades a l'estiu. A més, una gran part dels controladors eren les seves parelles sentimentals també. En alguns casos, els explotadors controlaven fins a set dones.

Una víctima va denunciar l'esclavitud que vivia 

Explotació dones
Una de les víctimes va denunciar la situació d'esclavitud que vivia   | CatalunyaDiari.cat

 

La investigació va començar el febrer del 2018 arran de la denúncia d'una víctima que va informar la Guàrdia Civil de la situació d'esclavitud que estava vivint. L'obligaven a exercir la prostitució i era controlada per diferents integrants de l'organització. Aquesta dona va ser captada en una situació d'extrema vulnerabilitat i es va veure obligada a prostituir-se en diferents països com ara França, Liechtenstein, Regne Unit, Alemanya, Portugal i EspanyaEn la captació van participar membres de la seva pròpia família.

  

  

no era un cas aïllatdisputes amb altres grups que operaven a la zona pel control del territori i dels carrers de La Jonquera  La xarxa desarticulada ara va guanyar aquests enfrontaments per la seva major agressivitat

  

El benefici obtingut pels serveis sexuals s'enviava a Romania, on els responsables de la xarxa l'invertien en propietats immobiliàries. Diversos integrants es movien per Europa i per això ha estat clau la cooperació internacional i la col·laboració amb Europol, ja que s'han emès diferents ordres europees de detenció i entrega. Hi ha hagut intercanvi de forces policials entre diversos països. S'ha treballat conjuntament amb les policies de Portugal, Romania, Alemanya i França. Finalment, el líder de la banda es va entregar la setmana passada en un jutjat de Figueres per la pressió policial. El jutge va decretar el seu ingrés a presó. 

  

  

membres de tots els graons de la xarxa, el de captació, el de transport i també el d'explotació i el de blanqueig documentació sobre l'explotació, diners en efectiu i tres vehicles d'alta gamma

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari