Gemma Barceló i Francesc Larios (ERC La Pobla de Montornès)

Francesc Larios, candidat per ERC a l'alcaldia de la Pobla de Montornès

La fins ara jutgessa de pau, Gemma Barceló, serà la número 2 de la candidatura

ERC ja té definida la capçalera de la seva candidatura electoral a la Pobla de Montornès. Després que el 2015 fos Marcel Carbonell el líder de la candidatura republicana a l'Ajuntament poblenc, obtenint més del 18% dels vots i dos regidors al consistori després de quedar com a segona força, per aquest mes de maig ERC aposta per la renovació. Francesc Larios i Mercadé, de 38 anys, serà el cap de llista de la formació i anirà acompanyat, al número 2, de la fins ara jutgessa de pau del municipi, Gemma Barceló.

Francesc Larios i Gemma Barceló lideraran ERC a la Pobla de Montornès

Nascut a la Pobla de Montornès,  Francesc Larios prové d'una família força coneguda a la vila: és nét dels masovers de Mas Mercader. És directiu d'una empresa i ha estat el darrer capità de l’equip de futbol de la vila, abans que es dissolgués l'any 2011. Ara, de cara a les eleccions municipals del proper mes de maig, accepta el repte de ser candidat a l'alcaldia de la vila donant, doncs, aire fresc a la candidatura d'ERC a la Pobla.

Pel que fa a la número 2 de la candidatura, Gemma Barceló i Solé, té 36 anys, i també és nascuda a la Pobla. Treballa com a mestra d’escola a Roda de Berà i, per sumar-se al projecte, ha renunciat al càrrec de jutgessa de pau de la Pobla que ocupava des de feia dues legislatures. També es tracta, com en el cas de Larios, d'una persona  molt participativa amb les activitats del poble, com per exemple amb l'organització del pessebre vivent que es pot visitar cada Nadal a l'entorn de l'ermita de la Mare de Déu de Montornès.

ERC vol «sacsejar» la Pobla

Els republicans són ambiciosos i no amaguen que volen disputar l'alcaldia a l'Alternativa Municipal, la marca blanca socialista amb què els darrers vuit anys ha governat l'alcalde Josep Maria Santamaria. «No ens presentem per, simplement, participar. Hem crescut com a grup, hem incorporat gent jove i de diferents sensibilitats, gent molt preparada professionalment en diferents àmbits, tots amb la idea clara que fa falta un canvi», expliquen des de la llista.

ERC creu que la Pobla «s'ha quedat enrere si ens comparem amb els municipis veïns», i detecten «falta d'il·lusió, de voler arriscar a buscar solucions». «Estem preparant un programa electoral molt ambiciós, conscients de la dificultat, però també amb la confiança de fer una bona sacsejada al poble i apropar-nos una mica més al que volem tots», han detallat.

També et pot interessar