Imatge d'arxiu d'una actuació de la policia local i la Guàrdia Civil a Calafell.

La Policia Local de Roda de Berà salva una àvia trobada inconscient a casa

Els fets es van produir el passat dijous, 7 de març

El passat dijous, dia 7 de març, al matí, la Policia Local de Roda de Berà va protagonitzar una acció heroica. Va ser a mig matí quan uns veïns es van posar en contacte amb la centraleta telefònica de la Policia Local de Roda de Berà explicant que  feia dies que no veien a una veïna i que temien que estigués dins de casa seva i li hagués succeït algun ensurt. 

Davant la impossibilitat, per part de l’administrador de la finca i del porter de l’edifici en qüestió, d’obrir la porta amb un duplicat de la clau, la Policia Local rodenca va actuar passant per un pati de llums del pis del costat. A través d'aquesta via sí que van poder arribar fins el pis de la dona, on finalment van poder accedir forçant una finestra.

La dona es trobava en estat semi inconscient i estesa a terra

El cas afectava una veïna de Roda de Berà, que viu sola i té 72 anys. En entrar al pis, els agents de la policia local de Roda la van trobat estesa a terra en estat de semi inconsciència, amb vòmits, dificultat per a respirar i símptomes d’hipotèrmia. Ràpidament, els agents es van encarregar de trucar al servei d’emergències mèdiques i, mentrestant, van col·locar la dona en una posició de seguretat, a més de protegir-la amb mantes. Es creu que la dona va caure entre 24 i 36 hores abans d'haver estat trobada.

En arribar l’equip del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM)a aquest domicili de Roda de Berà, es van iniciar les tasques per tal d’estabilitzar-la i, finalment, la van traslladar a l’Hospital Joan XXIII de Tarragona. En un comunicat fet públic a través de l'Ajuntament de Roda de Berà, la Policia Local de la vila  «vol agrair a totes les persones que van col·laborar i van facilitar informació per tal de tenir els indicis suficients que els permetés l’entrada al domicili».

També et pot interessar

El consultori mèdic de Roda de Berà obrirà una hora menys cada dia

Una pancarta d'Avui Democràcia crida l'atenció al centre de Torredembarra

La CUP farà aquest dijous una «proposta per governar Torredembarra»