as

Pino (PSC) s'ofereix a Rovira (ERC) com a soci de govern a Torredembarra

Aquest dilluns s'ha produït la primera reunió per tractar un possible acord

L'olla dels possibles pactes comença a bullir a Torredembarra. Després d'una primera setmana de reflexió interna dels partits, en forma d''stand by' pel que fa a converses oficials —sí que n'hi va haver de més discretes, per exemple entre l'alcalde Rovira i membres destacats del PSC—, aquest dilluns, 3 de juny, a dotze dies de la constitució del nou consistori, s'ha obert la veda.

Primera reunió entre Eduard Rovira i Vale Pino

A primera hora del matí s'ha produït la primera trobada postelectoral entre l'alcalde i guanyador per majoria absoluta dels comicis, Eduard Rovira (ERC) i el cap de files del PSC Vale Pino, fins ara soci de Rovira al consistori, primer tinent d'alcalde i líder de la segona força el 26-M després de doblar resultats amb vora 1.400 vots.

En la cita, la primera que mantenen Rovira i Pino després de les eleccions, el cap de files socialista s'ha ofert a l'alcalde per reeditar el pacte  que ja han mantingut en l'últim mandat. Cal recordar que ERC va obtenir la majoria absoluta amb nou regidors i que, per tant, als republicans no els cal cap acord. Amb tot, hi ha debat intern amb el dilema de governar en solitari o bé reeditar el pacte amb el PSC —l'ABG, tercer soci el darrer mandat, ha quedat sense representació.

«Ens hem ofert a ERC per seguir treballant conjuntament», ha confirmat Vale Pino, el cap de llista del PSC, a BaixGaiàDiari.cat. Amb aquest oferiment sobre la taula, doncs, són els republicans els que han de prendre la decisió definitiva: governar en solitari o recollir el guant socialista i negociar un possible acord. Pino espera «una decisió ràpida» per part dels republicans, que els respondran en els propers dies. Mentrestant, doncs, caldrà esperar la decisió que prenguin els d'Eduard Rovira, que té tots els números que es produeixi aquesta mateixa setmana.

També et pot interessar