Alcaldes del Baix Penedès, amb el conseller d'Economia, Jaume Giró.

Giró es compromet a incloure als comptes la redacció de l'ampliació de l'Hospital del Vendrell

Una representació d'alcaldes de la comarca s'ha reunit amb el conseller d'Economia

Diversos batlles del Baix Penedès s'han reunit aquest dijous 18 de novembre amb el conseller d'Economia de la Generalitat, Jaume Giró. La trobada ha servit per transmetre el malestar de la comarca davant les inversions previstes al pressupost pel 2022. També s'han reiterat les peticions més urgents que ja s'havien traslladat a través de la Taula pel Baix Penedès.

Una de les demandes que ha fet el president del Consell Comarcal, Joan Sans, és la necessitat d'ampliar l'Hospital del Vendrell. Segons els alcaldes, el conseller s'ha compromès a incloure la redacció d'aquest projecte al pressupost del 2022. 

Un hospital saturat

Des del Consell consideren que aquest «és el primer pas per fer realitat l'ampliació d'unes instal·lacions» que tenen més de quinze anys de vida. Un període durant el qual la comarca ha doblat la seva població. Sans també ha demanat un pla de reindustrialització i l'ampliació de l'oferta formativa com a eixos fonamentals per sortir de l'actual situació.

L'alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, ha afegit que el Baix Penedès viu «en una realitat metropolitana sense disposar dels recursos pertinents». Per això ha demanat el compromís de tots els grups per posar la comarca «a l'agenda del país».

Des del Baix Penedès es consideren «insuficients» les inversions previstes de 6,3 milions d'euros per al 2022. En una intervenció al Parlament aquest dimecres, Jaume Giró va apuntar que també hi havia quatre milions més del capítol de transferències de capital. La major part són una subvenció per fer una nova pista a Idiada per desenvolupar el vehicle autònom.

Per la seva banda, des d'ERC del Baix Penedès han admès que les inversions no són suficients, però han demanat fer «autocrítica». Els republicans lamenten que la comarca hagi estat més unida «en la crítica que en la proposta». La regidora d'ERC al Vendrell Eva Mata ha assegurat que des de la Delegació del Govern al Penedès es lluitarà per fer un pla de recuperació específic per a la comarca.