Façana de l'Ajuntament del Vendrell.

El govern del Vendrell defensa la necessitat de tenir càrrecs de confiança per millorar «l'eficiència»

Des d'ERC i Som Poble proposen que s'elimini aquesta figura i es rebaixin els sous

La polèmica pel retorn dels càrrecs de confiança a l'Ajuntament del Vendrell segueix ben viva. Després que Podem i Pel Vendrell Primàries critiquessin aquesta setmana la contractació de tres càrrecs eventuals per aquest mandat, ara ha estat la coalició d'ERC i Som Poble la que ha mostrat la seva disconformitat amb aquesta decisió. Per contra, des del govern municipal de PSC, Cs i l'AVP han defensat aquest divendres 2 d'agost la necessitat de recuperar aquesta figura.

Més eficiència i un millor contacte amb els ciutadans

El portaveu del PSC del Vendrell al consistori, Christian Soriano, ha afirmat que el govern creu «necessari» fer ús d'aquest personal eventual, perquè ajudarà a actuar «amb més eficiència» i amb un «contacte més gran amb els ciutadans». Soriano, que ha puntualitzat que al ple del dilluns 5 d'agost només es crearà aquesta figura, però encara no es faran les designacions, ha assegurat que «quan sapiguem qui ocupa aquests càrrecs donarem tota la informació amb la màxima transparència, aportant el seu currículum i detallant quin assessorament faran».

Soriano ha aprofitat per llançar un dard contra els partits de l'oposició que han criticat aquesta mesura, lamentant «la hipocresia d'alguns partits que tenen acords de govern en altres ajuntaments on hi ha molts càrrecs de confiança». Una crítica que podia fer referència a Podem, pel pacte a Calafell

ERC-Som Poble proposen una rebaixa del 20% dels sous

Per la seva banda des de la coalició ERC-Som Poble han mostrat la seva disconformitat pel fet que l'augment de dedicació dels regidors del govern i els tres càrrecs de confiança «suposaran un increment de 400.000 euros de cost respecte al mandat passat», segons Lluís Navarrete. La coalició presentarà una proposta al ple per rebaixar un 20% els sous dels regidors del govern i eliminar els càrrecs de confiança, que suposaria un estalvi de 275.000 euros anuals.

El partit també presentarà una moció al ple demanant que «el govern impulsi, en un termini màxim de tres mesos, un codi de bon govern, una mesura que forma part de la llei de transparència». Aquest codi ofereix un marc per aspectes com els regals als regidors, els àpats o la transparència en les reunions i la gestió. La coalició ha destacat que ajuntaments com Sitges i Vilanova ja en disposen d'un.