Les obres al carrer de les Quatre Fonts del Vendrell.

Una plaça rectangular: el Vendrell vol tenir llesta la remodelació de les Quatre Fonts el febrer

Serà de plataforma única i es recuperarà una font

El Vendrell va començar a mitjans del passat mes de setembre les obres d'ampliació de l'illa de vianants al carrer de les Quatre Fonts. L'alcalde del municipi, Kenneth Martínez, ha fet una valoració aquest dimarts 9 de novembre de com s'estan desenvolupant els treballs. Martínez ha avançat que s'espera que el pròxim mes de febrer les obres ja estiguin enllestides.

L'alcalde ha destacat que aquest és un carrer «amb un gran valor patrimonial, amb el Portal del Pardo» i l'entrada al nucli antic. Les obres faran, segons el batlle, que aquest sigui un lloc «de postal», un fet al qual contribuirà la rehabilitació dels esgrafiats del Portal. Aquesta millora dels esgrafiats de la façana principal hauria d'estar llesta també a la primavera.

Una plaça rectangular

El nou carrer de les Quatre Fonts serà de plataforma única, amb la qual cosa esdevindrà una «plaça rectangular», tal com l'ha definit el batlle. El pas de vehicles només es permetrà per enllaçar el carrer de la Muralla amb el carrer de l'Om. Una altra novetat és que es recuperarà una font que s'ubicarà en un dels laterals del carrer.

«Antigament hi havia una font al mig, però ara no la podem posar allà perquè provocaria problemes de mobilitat entre els veïns», ha destacat Martínez. Els veïns, de fet, seran els únics que podran passar amb els seus cotxes per la plataforma. També el trànsit al carrer Nou quedarà limitat als residents.

Pont de França i Cristina Baixa

Quan aquestes obres finalitzin, l'Ajuntament ja les vol encadenar amb la licitació del tram del Pont de França i el carrer de la Cristina Baixa. Igualment, seguiran els treballs d'ampliació de les voreres a l'avinguda de Catalunya. Pel Pont de França, el consistori s'ha presentat a una convocatòria dels fons Next Generation, tot i que l'obra es tirarà endavant amb subvenció o sense.

Martínez creu que la culminació d'aquesta transformació vindrà amb la gran obra per fer un parc al Botafoc, prevista pel pròxim mandat. L'Ajuntament també presentarà el projecte als fons Next Generation, tal com ja s'havia anunciat. L'alcalde, però, afirma que el consistori té la capacitat d'assumir el finançament del projecte encara que no rebi la subvenció.