Els sindicats de la policia del Vendrell, protestant davant l'Ajuntament.

El Vendrell es queda sense patrulles nocturnes de policia local per tercer cap de setmana seguit

Luz Ramírez afirma que les baixes mèdiques són «totalment lícites»

El Vendrell ha viscut el tercer cap de setmana seguit sense patrulles nocturnes de la policia local, a causa de la baixa de la majoria dels seus agents per «indisposició». Un cop més, des de l'Ajuntament han volgut desvincular la situació del conflicte laboral obert que hi ha entre els sindicats de la plantilla i el consistori.

«Són baixes mèdiques i són totalment lícites, perquè la salut és el primer i no és un tema per jugar», ha apuntat la regidora de Policia, Luz Ramírez, a l'agència de notícies ACN. Aquest cap de setmana només han treballat dos agents interins i el cap de la policia local, raó per la qual algunes emergències s'han derivat al 112.

Crítiques per l'elevat nombre d'agents interins

La situació es repeteix des de fa tres caps de setmana, sense que de moment s'hagi trobat cap solució. Els sindicats de la policia van fer un acte de protesta el passat 22 d'abril en el qual van criticar l'elevat nombre d'agents interins que hi ha a la plantilla (una vintena) i demanaven que es convoquessin concursos per a noves places de carrera. També lamentaven que molts dels interins no van poder fer la formació mínima requerida el passat 2020 per la pandèmia.

Des de l'Ajuntament asseguren que estan treballant en un pla per acabar amb la temporalitat al cos i que ja està prevista la convocatòria de nou places de carrera d'agent de la policia local. També afegeixen que els interins que no van poder fer la formació el passat 2020 la faran aquest any. L'absència de patrulles nocturnes ha coincidit amb la caiguda de l'estat d'alarma.