Cs Cambrils assegura que garantirà uns serveis municipals de qualitat i que la seva candidatura està preparada per governar

La número dos de Ciutadans Cambrils preveu no recollir l'acta de regidora

María Muñiz, la regidora electa, hauria argumentat «raons personals» dins el partit taronja | Muñiz nega públicament que hi hagi «raons econòmiques» darrere de la seva decisió

Tot va una mica més de pressa a Cambrils. Si el consistori cambrilenc fou el primer a assolir un pacte de govern pel mandat municipal 2019-2023, també és dels primers a patir crisis internes dins les formacions que no han aconseguit els resultats esperats. En aquest cas parlem de Ciutadans Cambrils i de la seva número dos en la llista electoral, María Muñiz, qui, segons fonts consultades per TarragonaDigital, no recolliria l'acta de regidora.

Aquestes fonts han apuntat que, en l'àmbit intern de partit, Muñiz hauria al·legat «raons personals» per no prendre l'acta. Tanmateix, dins el nou plenari municipal la versió sobre aquesta decisió és diferent:  «Ells pensaven que entrarien per governar i no es veuen a l'oposició», expliquen fonts properes al partit a aquest mitjà. María Muñiz ha deixat clar, públicament, que el motiu de la seva renúncia «no es deu a raons econòmiques» i ha insistit en el fet que «rebutjo totalment a aquelles persones que entren en política per interessos personals». També hi ha dubtes, dins i fora de la formació taronja, sobre si el seu candidat a alcalde Juan Carlos Romera agafarà l'acta i, si l'agafa, acabarà el mandat des de l'oposició.

Cambrils és un dels municipis on Ciutadans ha patit més crisis internes.  Cal recordar que pocs dies després de les municipals de 2015, Ferran Giné, l'alcaldable taronja d'aleshores, també va renunciar a agafar l'acta «per motius estrictament professionals». 

Cambrils, al centre de molts dels problemes polítics de Ciutadans

Ciutadans Cambrils va arribar a les eleccions municipals del passat 26 de maig a empentes i rodolons. El grup municipal format pels tres regidors taronges havia quedat reduït a dos,  Imanol Rico i Patricia de Miguel, després del salt al grup de no adscrits per part d'Encarni Bello, qui ocupava el lloc número tres a la llista de Ciutadans per les municipals de 2015.

A finals de l'any passat, concretament el 27 de novembre,aquest mitjà feia públic que les altes instàncies de la formació taronja havien nomenant a una nova junta gestora per reactivar l'activitat del grup municipal cambrilenc.  El motiu darrere d'aquesta decisió: les bones expectatives electorals que tenien i que els portava a aspirar, fins i tot, a guanyar l'alcaldia. 

L'elecció de l'alcaldable també va comportar un ball de noms importants a l'executiva local de Ciutadans, sent els finalistes la diputada al Parlament Maialen Fernández i l'economista Juan Carlos Romera. Així mateix, el policia local cambrilenc, i diputat taronja al parc de la Ciutadella, Carlos Sánchez,  es trobava al centre del conflicte entre el grup municipal de Ciutadans a Reus i l'executiva catalana dels taronges.Aquest conflicte va acabar amb els regidors reusencs presentant-se a les eleccions municipals sota unes sigles diferents, les de dCide,