Els regidors de l'equip de govern i l'alcalde de Salou, durant la sessió plenària de febrer del 2020 a l'Ajuntament de Salou.

«No en té ni idea de turisme»: la renúncia del gerent del Patronat escalfa el ple de Salou

L'equip de govern tomba la moció d'ERC per professionalitzar la plaça i engegar una oposició per accedir al càrrec

Rebutjada la moció  d'Esquerra al ple de Salou  per professionalitzar el càrrec de gerent  del Patronat de Turisme. Després de la renúncia de l'actual gerent, Juan Carlos Capilla, els republicans han defensat que aquesta figura deixi de ser un  càrrec de confiança nomenat a dit per l'alcalde i han demanat la creació d'una plaça de funció directiva i la convocatòria d'un concurs oposició per accedir-hi. La proposta ha comptat amb el vot favorable dels tres grups de l'oposició (ERC, Cs i PP), però ha estat tombada per la majoria absoluta de l'equip de govern  (Sumem-Junts i PSC).

Marçal Curto: «Avui es fa difícil trobar el consens que anteriorment es donava amb facilitat al Patronat»

El debat de la moció ha generat els moments de més tensió en el ple  celebrat aquest dimecres 26 de febrer, amb acusacions creuades entre l'alcalde, Pere Granados, i el portaveu dels republicans, Marçal Curto. Aquest últim ha exposat que «fins a l'entrada de l'alcalde al Consell Rector, aquesta va ser una taula de consens constant entre les diferents forces polítiques i els empresaris representats al Consell. La seva manera d'actuar l'ha polititzat  de forma desmesurada, de manera que es fa difícil avui trobar el consens que anteriorment es donava amb facilitat».

D'altra banda, Curto també ha disparat contra l'alcalde per assumir la presidència del Patronat de Turisme des d'aquest mandat. «Necessitem una persona al capdavant d'aquesta regidoria amb dedicació exclusiva, idees clares, preparació i bon coneixement de l'àrea», ha reclamat. A aquestes crítiques s'hi han sumat els grups municipals de Cs  i el PP.

Pere Granados: «El gerent no és qui marca les directrius polítiques del Patronat, sinó qui les executa»

«No té ni idea de turisme ni d’organització», li ha reblat Granados, qui ha titllat la moció d'ERC de «tòxica». «El gerent no és qui marca les directrius polítiques del Patronat, sinó qui les executa. Qui les marca és l'equip de govern i president del Patronat», ha defensat. Així mateix, el batlle ha acusat Curto de treballar «només per embolicar» i de voler que el Patronat de Turisme funcioni malament.

Davant les crítiques per compaginar els càrrecs d'alcalde i president del Patronat, Granados  ha manifestat que «jo tinc una gran capacitat de feina i treballaré de valent per l’alcaldia i pel turisme. Tenim molta feina a fer». El batlle ha aprofitat també per posar de manifest que «per primer cop hem inclòs dins del Patronat de Turisme els residents de Salou. Guanyem transparència, transversalitat i participació».

«Considerem que la moció és innecessària, improcedent i que està fora de lloc», ha argumentat el portaveu del grup de Sumem per Salou-Junts, Jesús Barragán, per justificar el vot negatiu dels 12 regidors del govern. «No vol resoldre res ni planteja res que no s’estigui treballant ja des de fa temps», ha defensat, tot apuntant que el Pla Estratègic de Turisme que s’està desenvolupant al consistori contempla, entre les seves mesures, una nova governança del Patronat de Turisme.

Modifiquen el projecte de l'Hotel Cala Vinya i aproven la Relació de Llocs de Treball

La sessió plenària d'aquest dimecres 26 de febrer també ha servit per aprovar altres punts com la modificació puntual del POUM (MP-104), referent a la nova ordenació de l’àmbit de l’Hotel Cala Vinya a Salou, la declaració com a Bé cultural d’interès local del jaciment arqueològic de la Cella, la Relació de Llocs de Treball  de l’Ajuntament de Salou per a l’any 2020 o el nomenament de Càritas Salou per a rebre un dels diplomes de mèrit que atorga el Consell Comarcal del Tarragonès.