Fran Carbia: «Cada dia que passa, s’apaga més la llum del CF Reus»

TarragonaDigital conversa amb Fran Carbia el dia després del seu comiat en el vestidor del CF Reus. Carbia exposa com ha viscut uns darrers mesos insalubres

Cinc temporades i mitja i 167 partits jugats. Aquest és el bagatge de Fran Carbia, un dels tarragonins més roig-i-negres de la centenària història del CF Reus. El davanter ha format de les pàgines daurades del recorregut ganxet sobre els terrenys de joc i, malauradament, també ha estat protagonista d’alguna de les planes més tristes després de la seva sortida per la porta del darrere. Ni Fran ni Èdgar Badia ni Vitor Silva podran viure en primera persona el comiat que es mereix de tot el públic de l’Estadi.

 

Un Estadi que viu moments delicadíssims. Fran Carbia ho té clar: «Cada dia que passa, s’apaga més la llum del CF Reus. Qui comprarà ara el club? És molt difícil, tant de bo algú el compri però serà força difícil», explica l’exdavanter ganxet en una entrevista a TarragonaDigital. El golejador no veu un remei factible que pugui garantir la supervivència del club i creu que «ha de passar quelcom, sigui per a bé o per a mal, però que passi ja, el drama que s’està vivint no pot seguir».

 

Fran Carbia ha obert la llauna als 22 segons de partit
Carbia és l'autor del primer gol com a local a Segona després de marcar al Mirandés quan només s'havien jugat 22 minuts a l'agost del 2016 | Laia Solanellas

Carrega contra el discurs d’Oliver

Fran Carbia, com la resta dels seus companys, va seguir la compareixença de premsa de Joan Oliver del passat dissabte 29 de desembre. I la seva reacció veient el discurs del màxim accionista està clar: «Em vaig posar negre, no deia res clar. La comunicació interna amb els jugadors i externa amb els seguidors ha estat pèssima». A més, dubte de la paraula de l’empresari barceloní quan aquest va assegurar que podria arribar a regalar les seves accions sempre que el possible inversor entrant garantís una injecció econòmica que permetés eixugar els deutes de més de cinc milions existents: «Diu això, que només pels deutes però a veure si és veritat o no. Amb totes les coses que ens ha dit és difícil creure qualsevol cosa que digui ell».

Sobre la seva sortida, Fran Carbia afirma que s’hauria rumiat retirar la denúncia si algú l’hagués avisat que divendres 28 de desembre no anaven a arribar els diners: «M’ho hauria pensat, per una part veus que no hi ha solució a tot però per l’altra has de mirar per la teva vida, quedar-te allí sense saber que passarà és molt angoixant». El final, amb l’alliberació contractual, el va agafar en fora de joc: «No m’ho esperava, m’arribava que pagarien i que estiguéssim tranquils. Per una part penses que he tingut sort però per l’altra deixar això ha estat molt dur, cal passar pàgina».

 

Escolta l'entrevista a Fran Carbia, exdavanter del CF Reus

 

Terreny esportiu molt negre

Pel que fa al present i futur immediat sobre la gespa, Carbia té clar que aconseguir la permanència amb l’actual situació esportiva és una quimera: «Competir així fins a finals de temporada és massa difícil. Prou hem fet fins ara, si tot segueix igual es fa impossible. Serà molt difícil que el Reus pugui competir, els rivals tenen 25 fitxes i nosaltres 13 que són 12 i poden acabar sent 10 i serà molt pitjor». Sobre el matx a Málaga, Fran creu que la plantilla no es plantarà i que «l’equip sortirà a competir, no queda més», tot i que reconeix que el vestidor està «molt malament, el desgast mental ha estat increïble, a vegades la situació m’ha superat i no tenia el cap on l’havia de tenir».

Personalment, el tarragoní reconeix que tot el que ha viscut «ha estat un constant puja i baixa d’emocions, quan van pagar als onze semblava que hi havia una solució però un cop no ens han pagat als cinc crec que no hi ha remei o és altament improbable». S’ha desfet en elogis cap a la figura d’un Xavi Bartolo qui assegura que «ha sabut gestionar el grup molt bé, té un paper molt gran i un 10 per a ell i el cos tècnic que ha pogut conduir una plantilla curta i que no tenia el cap on tocava». Fran també s’ha referit a un Sergi Parés, director esportiu, a qui li han destruït tota la feina dels darrers anys: «Parés està molt tocat, fa anys que és al Reus i veure’l així et remou l'estómac, ha fet un gran treball, aquest estiu va fitxar el millor que va poder i va fer una plantilla molt competitiva».

 

Fran Carbia ha permès el CF Reus emportar-se el seu primer derbi en una dècada
Fran Carbia forma part de les imatges més representatives dels èxits del CF Reus els darrers anys | Laia Solanellas

Sobre Llastarri, el tarragoní afirma que l’expresident «ha mamat Reus i és del Reus a mort, veure’l dimitir no m’agrada, he viscut moltes coses amb ell, igual que amb el Sergi Parés. Culpa d’ells està clar que no és, la culpa és de Joan Oliver». Fran Carbia ha tractat moltes altres qüestions en una extensa entrevista a TarragonaDigital  que pots escoltar en la part superior al text.