Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Sandra Guaita, Miquel Iceta i Joan Ruiz durant un míting del PSC pel 10-N del 2019.

Reus i Valls guanyen pes, per davant de Tarragona, a la comissió executiva del PSC

La regidora i diputada socialista reusenca, Sandra Guaita, nova secretària de Ciència de l'equip que encapçala Miquel Iceta

Sandra Guaita, Miquel Iceta i Joan Ruiz durant un míting del PSC pel 10-N del 2019.
Imatge d'arxiu de Sandra Guaita, a l'esquerra, amb el primer secretari dels socialistes catalans, Miquel Iceta, i el diputat Joan Ruiz, durant un míting de la darrera campanya electoral. | Laia Solanellas

Miquel Iceta lidera, de nou i des d'aquest darrer cap de setmana, els socialistes catalans. Els assistents al 14è Congrés del PSC van aprovar, aquest cap de setmana, el nou equip amb el qual el primer secretari dels socialistes catalans aspira a arribar a la presidència del govern de la Generalitat de Catalunya.

[predef]tarragona-digital-84[/predef]

La presència de polítics tarragonins a la comissió executiva es redueix a quatre places que han sigut per la vallenca, i diputada al Parlament, Rosa Maria Ibarra; l'actual regidor, i antic alcalde, socialista de la Selva del Camp, Josep Masdeu; la regidora socialista del Montmell, Imma Costa; i la diputada al Congrés, i regidora al consistori de Reus, Sandra Guaita.

Guaita, a més a més, ha sigut elegida com a secretària de Ciència de l'executiva. Sandra Guaita va assolir la condició de diputada quan els socialistes van guanyar un segon diputat per la província en les eleccions generals del 10 de novembre.

La ciutat de Tarragona, pilar del poder socialista al Camp de Tarragona durant els darrers 12 anys, perd pes a l'interior del PSC davant Reus i Valls. 

93,5% dels vots a favor de la nova executiva de Miquel Iceta

La nova executiva compta amb més pes dels diputats del Parlament, amb l’alcaldessa de l’Hospitalet, Núria Marín, com a presidenta de la formació; i la portaveu parlamentària, Eva Granados, com a viceprimera secretària. Salvador Illa continua com a secretari d’organització. Iceta va destacar la composició paritària de la direcció –amb 26 homes i 25 dones–, que va descriure com a «potent» i que barreja la «continuïtat» amb la «renovació».

En total hi va haver 848 vots, amb 793 a favor (93,5%), 44 en blanc i 11 abstencions. L'executiva està formada per 51 persones de les quals, 13, són membres nats.