Nen jugant amb legos gegants

En marxa una nova campanya de recollida solidària de joguines a Reus

L'Ajuntament de Reus i cinc empreses de la ciutat duen a terme la campanya fins al 20 de desembre

Amb les Festes de Nadal arriba una nova edició de la recollida solidària de joguines promoguda per l'Ajuntament de Reus. La campanya es du a terme a través de la regidoria de Medi Ambient i porta per títol «Les teves joguines que tornin a rodar». Les entitats beneficiàries de la iniciativa seran Càritas i la Cooperativa Suara.

Totes dues organitzacions estan vinculades al Centre Social el Roser de Reus. La primera, amb la gestió del menjador social a través d'una empresa d'inserció laboral creada per seguir ocupant-se d'aquest servei. La segona, amb la gestió del servei d'allotjament d'urgència que s'ha posat en marxa recentment.

La campanya solidària de recollida de joguines ha anat agafant força els darrers anys amb un total de 2.000 quilos de productes repartits. Des del consistori reusenc es posa en relleu la «important resposta ciutadana» que ha generat fins ara. Segons es presenta, la campanya també vol «sensibilitzar la ciutadania sobre la possibilitat d'allargar la vida útil de les joguines en bon estat».

Aquest és l'objectiu principal en relació amb els infants i les famílies que donen les joguines perquè es reutilitzin. El que persegueix la campanya en general, però, és arribar als nens i nenes que es troben en situació de vulnerabilitat. Seran els que rebran les joguines que es recullin en el marc d'aquesta iniciativa.

Hi ha una quinzena de punts de Reus que, fins al 20 de desembre, dimarts d'aquí a dues setmanes, faran d'espai de recollida. Es tracta d'espais municipals, però també de les empreses que col·laboren amb la campanya. Les joguines es podran portar al Mercat Central i al del Carrilet, com a la Biblioteca Xavier Amorós.

En l'àmbit municipal, també es recolliran als Centres Cívics del Carme, Llevant, Migjorn, Ponent, Mestral i Mas Abelló. Pel que fa a les empreses col·laboradores, es tracta de Ticnova, del grup Beepbox, Porta Sistemas, Aula Centre de Formació, Fermator/Tecnolama i la UTE Reus Net. Aquesta darrera és la Unió Temporal d'Empreses formada per Valoriza i Romero Polo, encarregada de la neteja viària i la recollida de brossa.

A les seus d'aquestes companyies també es podran portar joguines en el marc de la campanya solidària. Des de l'Ajuntament es recorda que, les que s'aportin han d'estar «en molt bon estat, que no els falti cap peça i millor si estan en el seu embalatge original». També es fa incís en la necessitat que no tinguin «connotacions bèl·liques o sexistes».