Imatge virtual d'un vehicle de recollida de brossa a Reus, amb la cabina blava, la caixa blanca i el nou logotip

El nou servei de la brossa de Reus s'implantarà progressivament fins al febrer

S'incrementarà la flota de vehicles i el nombre de contenidors | El nou contracte preveu proves pilot amb contenidors intel·ligents i de recollida porta a porta

Entre el mes d'octubre i el febrer de l'any vinent es posarà en marxa el nou servei de neteja viària i recollida de brossa de Reus. Aquest matí s'ha presentat el procés de canvi d'empresa gestora, que durarà cinc mesos. Tot i que els canvis començaran a partir d'aquest divendres, el relleu més evident arribarà entre desembre i febrer amb la nova flota de vehicles.

El dia 1 d'octubre hi haurà el relleu administratiu entre Fomento de Construcciones y Contratas, que explotava el servei, i la nova UTE Reus net, que se n'encarregarà a partir d'ara. La formen Valoriza Servicios Medioambientales i José Antonio Romero Polo. Pel que fa al recurs presentat per FCC, «no hi ha cap novetat».

Així ho ha afirmat la regidora d'Hisenda, Mariluz Caballero, que ha afegit que el Tribunal de Contractes «ja ens va donar la raó». FCC va elevar el recurs, aleshores, al TSJC, sumant-hi una petició de mesures cautelars per aturar aquest relleu amb la nova UTE Reus net. La justícia encara no s'hauria pronunciat, per tant, sobre la petició de mesures cautelars.

Pel que fa a la nova concessió pública, implicarà renovar la flota i la imatge corporativa del servei. El canvi arriba més de quatre anys més tard del previst. La concessió de FCC caducava el desembre del 2017, i des d'aleshores l'ha estat explotant en forma de pròrroga.

Primer perquè el govern no n'havia redactat ni licitat el nou contracte. Aquest procés va començar el 2019, però es va anar endarrerint a causa dels processos judicials oberts per FCC. Finalment, el nou servei contempla renovar completament totes les illes de contenidors i la flota de vehicles.

En tots dos casos també se n'augmentarà el nombre, a més de canviar la imatge corporativa del servei, amb vehicles i uniformes predominantment blaus. Es modernitzaran els contenidors, s'incrementaran les prestacions del servei i la seva fiscalització. Així ho ha anunciat aquest dimecres el govern de Reus, que també ha apuntat que es contemplen proves pilot amb contenidors intel·ligents i de recollida porta a porta.

Tot plegat ha de culminar el febrer del 2022, quan acabi la posada en marxa progressiva del nou servei. El contracte és de 106 milions d'euros en deu anys sense comptar l'IVA, un total d'uns 128.260.000 euros a repartir en una dècada. Carles Pellicer, alcalde de Reus, ha admès que el procés ha sigut «feixuc, complex i difícil», però ha qualificat l'anunci d'avui de «molt bona notícia».

Amb la posada en marxa d'aquesta nova licitació, des del punt de vista del govern, «se solucionen tots els problemes» que havia denunciat la plantilla. Ha admès que «les reivindicacions lògiques» feien referència a l'envelliment de la maquinària. Com a exemple ha recordat els incendis en alguns dels vehicles del servei.

Cinc mesos de posada en marxa progressiva del nou servei

L'1 d'octubre serà la nova UTE, Reus net, qui començarà a encarregar-se del servei de neteja viària i recollida de brossa. Ho farà amb els serveis i recursos actuals i s'aniran renovant progressivament a partir d'aquest divendres. La plantilla actual quedarà subrogada, és a dir, que seguirà oferint el servei com a personal de Reus net.

Als carrers els canvis visuals seran mínims. Canviarà l'uniforme de la plantilla, que passarà de verd al blau. El mes de desembre començarà a arribar la maquinària nova, que també incorporarà el blau com a color corporatiu.

Els vehicles petits i mitjans seran elèctrics, mentre que els camions més grans funcionaran amb gas. La flota s'anirà incorporant progressivament per substituir els vehicles actuals, notablement envellits. De fet, actualment ja es compta amb una proporció important de camions de lloguer per substituir els que havien deixat de ser útils.

El mes de febrer del 2022 haurà culminat el canvi de flota, amb un total de 104 vehicles, tots nous. També s'hauran renovat els contenidors, que superaran els 2.000 a tota la ciutat. Aquesta renovació progressiva també preveu que incrementin les illes de contenidors que hi ha a la ciutat.

Hipòlit Montseny, Carles Pellicer i Mariluz Caballero a la sala de premsa de l'Ajuntament de Reus
El govern local ha anunciat la renovació del contracte de la brossa i les mesures que inclou | Jordi Olària Gras

Millores previstes en la neteja viària i la recollida de brossa

En comparació amb el contracte que explotava, fins ara, FCC, Pellicer assegura que la nova licitació inclou millores destacables. S'incrementarà el nombre de recorreguts dels escombriaires a peu, que passaran de 56 a 66 en tota la ciutat. També seran més curts «per adaptar-los al rendiment òptim».

S'incorporarà el «repàs de papereres i contenidors de tarda» i s'intensificarà el servei de neteja de taques i grafitis. També s'inclou «la geolocalització de tots els serveis amb sensors d'activitat». Pel que fa als camions i contenidors, es vol incrementar la recollida selectiva.

«Ara patim uns contenidors de fa molts anys, que estan obsolets», ha admès Pellicer. Això s'afegeix al fet que la ciutat hagi crescut en els darrers catorze anys, subratlla. Per tot plegat «s'instal·laran més illes de contenidors completes» i es passarà dels 1.825 contenidors actuals als 2.100.

L'alcalde ha detallat que «seran contenidors més grans i més eficaços». Aquest increment implicarà que la proporció entre recollida selectiva i rebuig s'equilibri més per afavorir la primera. Les rutes de recollida selectiva passaran de dues a tres quan s'implanti definitivament el nou servei.

Dues proves pilot i un servei «més flexible»

La nova licitació també preveu impulsar dues proves pilot. Per una banda, una amb contenidors intel·ligents. Com ja s'ha implantat a altres municipis, cada ciutadà o cada habitatge comptarà amb un identificador per obrir els contenidors.

Això permet registrar si es recicla o no i si es llença la brossa al contenidor que toca o no. En alguns pobles i ciutats ha permès, també, implantar bonificacions o penalitzacions a la ciutadania en funció del seu ús de la recollida selectiva. La segona prova pilot serà la recollida porta a porta.

Encara no se sap ni quan ni on es duran a terme, però si fossin satisfactòries, les clàusules permetrien anar-les ampliant a més zones de la ciutat. De fet s'estipula que el contracte podrà ampliar-se fins a un 20% a partir del segon any. Pel que fa al servei ordinari, Pellicer assegura que el nou servei serà «més eficient, més flexible i més proper a la ciutadania» per adaptar-se «a les circumstàncies de cada zona».

Tres objectius de millora amb el nou servei de la brossa

El contracte públic que entrarà en funcionament aquest divendres persegueix tres objectius. Segons els exposa el govern municipal es tracta de reduir l'impacte ambiental, millorar l'eficiència del servei i la inclusió de polítiques socials. La qualitat ambiental es vol millorar amb la incorporació de vehicles elèctrics, amb la reducció del soroll que fan i amb una millora en l'eficàcia de l'ús de l'aigua.

També s'afegirà una tercera instal·lació al sistema de neteja viària i recollida de brossa. Al parc de la neteja s'instal·laran plaques solars que generaran més energia de la que necessita per funcionar i, per tant, se'n podrà aprofitar l'excedent. Per millorar l'eficiència en la gestió del servei es millorarà la planificació dels serveis.

En aquesta línia també s'incorporaran mecanismes de control que permetran «obtenir informació i dades respecte dels factors que intervenen en el servei» segons ha declarat Pellicer. Tal com ho planteja, això ha de permetre que l'empresa adapti el servei a les circumstàncies de cada zona, però també que l'Ajuntament el fiscalitzi de manera més minuciosa.

Pel que fa a les polítiques socials, les clàusules del contracte plantegen de quina manera s'ha d'ampliar la plantilla si es creu necessari. A grans trets «es donarà preferència a persones amb discapacitat i amb dificultats per accedir al mercat de treball».