Foto de família dels premiats de la Ganxet Pintxo de tardor 2021

El lliurament de premis clou, definitivament, la tornada de la Ganxet Pintxo de Reus

A més dels jurats professional i popular també s'ha guardonat la tapa que millor maridava amb la cervesa patrocinadora

La Ganxet Pintxo de Reus ha tancat definitivament l'edició de tardor d'enguany amb el repartiment de premis. S'ha fet aquest dilluns al matí a la Cambra de Comerç de Reus i ha servit per lliurar set guardons repartits en tres categories. A més del premi del jurat popular i del professional, s'ha mantingut el reconeixement de Damm a la tapa que millor maridava amb la seva cervesa.

Aquest premi en concret l'ha rebut el Racó de JP pel timbal de peus de porc amb gamba i reducció de salsa de carn. El jurat professional ha premiat, en primer lloc, l'establiment Singlot by Singla & Co per la tapa titulada Gaudí i gaudir!. El tailandès Sawàddee kà s'ha endut el segon premi pel Secret-Aon.

Per últim, el tercer guardó del jurat professional ha recaigut en l'Absis i les seves mandonguilles amb xips de moniato. També s'han lliurat els premis del jurat popular. Es tracta del recull de vots que tots els clients que consumeixen una tapa de la Ganxet Pintxo poden dipositar.

Per al públic, la millor tapa ha sigut el burrito català del Museu del Vermut. En segon lloc hi ha quedat l'Abrasa'm i la broqueta ibèrica que van oferir durant la ruta gastronòmica. La tercera posició l'ha ocupat el Restaurant 158 gràcies al timbal ganxet que van idear aquesta tardor.

L'edició 2021 de la Ganxet Pintxo ha suposat el retorn d'aquesta emblemàtica ruta de tapes després de tres edicions suspeses. La pandèmia no va permetre celebrar ni la de primavera ni la de tardor del 2020, com tampoc la de primavera del 2021. L'esclat de contagis i l'inici de les restriccions van arribar, precisament, quan faltaven pocs dies per engegar la primera edició de l'any passat.

Tot i això, i segons certifica l'organització de l'esdeveniment, la ruta ha tornat amb força. «S'han superat totes les expectatives», anunciaven fa quinze dies, quan es va cloure la ruta. Enguany més que mai s'ha volgut reivindicar l'esperit fundacional de la Ganxet Pintxo.

Deu anys després del seu naixement, i amb 18 edicions a l'esquena, la ruta de tapes de Reus ha volgut servir, de nou, per dinamitzar el sector de la restauració local. Un esperit que no només defensa la Cambra de Comerç de Reus, organitzadora de l'esdeveniment. També es veu així des de l'Ajuntament de Reus, que ho considera un esdeveniment de ciutat.