Els veïns del Carme de Reus eviten una nova ocupació al carrer del Vent

L'avís dels veïns ha permès alertar-ne el propietari | Amb els ocupes fora de l'immoble, se n'han canviat els panys

Els veïns del carrer del Vent de Reus, al barri del Carme, han evitat una nova ocupació aquest dilluns. Han detectat un grup de persones entrant al número 26, que fa anys que està en venda, i han avisat l'associació de veïns. Segons explica Josep Machado, president de l'entitat, als volts de dos quarts de cinc de la tarda s'han dirigit a l'edifici en qüestió per intentar-ho resoldre.

El propietari canvia el pany per evitar que hi tornin els ocupes

En contacte amb el propietari, a través de la immobiliària que hi ha a escassos metres, s'han canviat els panys de l'immoble. En primer lloc s'ha constatat que algú havia entrat a l'immoble, i és que s'hi ha trobat una motxilla vermella amb efectes personals; a més, els panys tant de l'edifici com del primer pis s'havien canviat. Arribats en aquest punt, s'ha comprovat que no hi havia ningú ni als baixos de l'immoble ni a cap dels pisos superiors.

L'intent d'ocupació s'ha produït al número 26 del carrer del Vent
L'intent d'ocupació s'ha produït al número 26 del carrer del Vent | Jordi Olària

 

Amb l'autorització del propietari, s'han tornat a canviar els panys de nou per dificultar l'actuació dels ocupes en cas que ho tornessin a intentar. Josep Machado lamenta que es tracta d'una situació habitual, afirma, al barri del Carme. Des de l'associació veïnal es compta amb 'delegats de carrer', una sèrie de veïns de cadascun dels 47 carrers del barri amb qui la junta de l'entitat està en connexió directa.

Són aquestes persones qui alerten la junta en situacions com aquesta per tal que es pugui reaccionar de manera ràpida. Machado, de fet, lamenta que «la llei està a favor dels ocupes, ells poden entrar a casa teva i canviar-te el pany, i si tu, que ets el propietari, el canvies, et pren la policia», s'exclama. En l'assemblea de la setmana passada, de fet, els veïns van reclamar que s'actuï de manera més contundent contra aquelles persones que ocupen sense trobar-se en una situació de vulnerabilitat social.

Un serraller ha canviat els panys del número 26 del carrer del Vent
Un serraller ha canviat els panys del número 26 del carrer del Vent | Jordi Olària

 

La mateixa reunió veïnal va servir per posar de manifest l'estat de degradació que afirmen que pateixen els edificis del barri. Reclamen que es dugui a terme el pla d'obres que fa dècades, expliquen, que està aturat, i es mostren favorables a la idea de l'Ajuntament que siguin promotors privats qui aixequin els nous edificis.