Marc Francesch a l'Aerclub de Reus amb una avioneta

El cadàver que s'ha trobat una embarcació al mar és el d'en Marc Francesch, pilot de l'avioneta desapareguda

El cos sense vida ha estat trobat per un vaixell pesquer a la costa de Castelló

El cos de  Marc Francesch era el cadàver que s'ha trobat una embarcació de pesca de Castelló, segons ha pogut confirmar TarragonaDigital. El cos sense vida s'ha trobat a prop d'on va desaparèixer l'avioneta amb dos tripulants de l'Aeroclub de Reus que feien el trajecte entre Eivissa i la capital del Baix Camp i que un dels dos vaixells enviats per l'armada espanyola que participaven en la recerca van localitzar les seves restes a uns 110 metres de profunditat al Mediterrani.

La Guàrdia Civil, qui s'havia fet càrrec del cos després de ser traslladat al port de Castelló, ha obert una investigació i, després del procés d'identificació i autòpsia del cadàver, ha desvellat que era el del president local de Junts x Catalunya a Torredembarra, Marc Francesch.

Tens Telegram? Afegeix-te gratis al canal de TarragonaDigital: les millors fotos i vídeos, les últimes hores i ara també pots comentar! CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

De la desaparició a trobar les restes

El dimarts 3 de novembre arribava una notícia que feia encongir els cors. Una avioneta que estava tornant a l'Aeroport de Reus, perdia totalment la comunicació. Aquests eren els primers mals presagis que hi havia en l'ambient. La Piper Seneca de l'Aeroclub de Reus era pilotada per dos experimentats pilots: en Marc Francesch i en David, un mosso d'esquadra, destinat a Cambrils. 

Tots dos van iniciar un viatge el mateix dia entre la capital del Baix Camp i Eivissa. En el moment de tornar, es va perdre la comunicació a la costa del mediterrani entre l'Ebre i Castelló. A partir d'aquí, els detalls anaven sortint a poc a poc, però amb poques esperances d'un final feliç. 

Dirigits per l'Exèrcit, l'equip de recerca va realitzar un gran desplegament a unes 40 milles nàutiques de la costa, sense gaire fortuna, fins al punt de reduir els equips de salvament al mínim. El passat dilluns, però, es donava a conèixer que s'havien trobat restes de l'avioneta. Gràcies als sonars que duen els vaixells de l'Armada  desplaçats a la costa sud tarragonina, es va iniciar la recerca de l'avioneta a l'última posició coneguda que hi havia d'aquesta. Els sonars  van aconseguir una imatge d'alta resolució del fons marí de la zona i van poder veure un objecte que podia correspondre a la Piper Seneca reusenca. 

Troben el cos d'en Marc Francesch

El dimecres 11 de novembre, una embarcació de pesca de Castelló trobava un cos a alta mar, a prop d'on es van trobar les restes de l'avioneta de l'Aeroclub de Reus. Aquests han portat el cos sense vida fins al port de la costa valenciana on la Guàrdia Civil se n'ha fet càrrec. 

Hores després, s'ha pogut confirmar. El cos era el de Marc Francesch Estévez, de 42 anys, qui pilotava l'avioneta accidentada la setmana passada.  En Marc, era una cara visible de l'empresariat tarragoní. Tenia el càrrec de vicepresident de l'Associació de Càmpings de Tarragona i era el gerent del conegut Càmping Trillas.  i, a més, estava lligat al món polític del Baix Gaià, ja que era president local de JuntsXCat de Torredembarra

Eusebi Campdepadrós i Marc Francesch, durant un vol en avioneta
Francesch era una cara visible de l'empresariat tarragoní | Twitter / @ECampdepadros

Continua la recerca del cos d'en David

La tràgica història cada cop té totes les peces. Després de trobar l'avioneta desapareguda i el cos d'un dels pilots, ara només falta trobar el cos d'en David. Mosso d'Esquadra de professió, als seus 35 anys formava part des del 2011 de la Unitat de Seguretat Ciutadana de la Comissaria de Cambrils  dels Mossos d'Esquadra i, a més, era un gran apassionat dels avions.